– Nimetkää puolustusministerille kokopäiväinen sijainen, Päivi Räsänen vetoaa Sanna Mariniin ja Annika Saarikkoon

14.12.2022 klo 15:42 Politiikka Samuli Rissanen

KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Päivi Räsänen vetoaa pääministeri Sanna Mariniin ja Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikkoon, jotta nämä nimeäisivät puolustusministeri Antti Kaikkosen isyysloman ajaksi sijaisen.

– Isänmaan kriittisten tarpeiden vuoksi, nimetkää isyysloman sijainen puolustusministerille. Voin tarvittaessa antaa vihjeitä henkilöistä, joilla olisi täysi valmius astua tähän tehtävään, Räsänen vetoaa.

Tehtävään tarvitaan kokopäiväinen sijainen

Puolustusministeri Kaikkonen ansaitsee Räsäsen mukaan täyden tuen vanhempainvapaalleen, mutta tähän tehtävään tarvitaan kokopäiväinen sijainen.

Nyt leivottu ratkaisu ministeri Lintilän monesta salkusta antaa hänen mielestään väistämättä kuvan, että näiden kriisien syvyyttä vähätellään. Räsänen sanoo, että ”puolustusministerin tehtävä ei ole tänä aikana vasemman käden hommia.”

– Suomessa on meneillään ennennäkemätön energiakriisi, sähkön hinta on pilvissä ja talven sähköpula näköpiirissä. Samaan aikaan itäisen naapurimaamme sota Ukrainassa jatkuu, Nato-prosessimme on kesken ja omaa kansallista puolustustamme on vahvistettava, Räsänen muistuttaa.

Ylös