Suomi lahjoittaa äitiyspakkaustarvikkeita Ukrainaan – Peter Östman iloitsee esityksensä etenemisestä

22.12.2022 klo 10:35 Politiikka Samuli Rissanen

KD:n Peter Östman esitti joulukuun alussa yhdessä muiden KD:n kansanedustajien kanssa kirjallisessa kysymyksessä, että Suomi antaisi Ukrainan vauvoille joululahjaksi äitiyspakkauksia.

– Tästä tuli joulumieli. Sodan ja kylmän talven keskellä syntyville lapsille apu tulee tarpeeseen, Östman iloitsee juuri saapuneesta ministerin vastauksesta.

Hänen ja muiden KD:n kansanedustajien aloite saa vihreää valoa: äitiyspakkausten lahjoittamista EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta selvitetään sisäministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön yhteistyössä.

Lisäksi tiistaina tulleen tiedon mukaan Kela lahjoittaa äitiyspakkausten reklamaatiovaroiksi hankittuja tuotteita ukrainalaislapsille. Apu sisältää vaatteita, hoitotarvikkeita ja leluja.

Tästä tuli todellinen joulumieli

Östman toimii eduskunnan Ukraina-ystävyysryhmän puheenjohtajana, ja on siinä roolissaan edistänyt aktiivisesti monia hankkeita Ukrainan tukemiseksi. Hän kiittää hallitusta hyvästä yhteistyöstä Ukrainan tukemiseksi.

– Oli ilo kiittää tänään ministeri Sarkkista kädestä pitäen asian edistämisestä. Arvostan sitä, että Ukrainan tukeminen on ollut koko ajan yhteinen tavoitteemme yli hallitus- ja oppositiorajojen, ja yhdessä on saatu paljon aikaan vuoden aikana. Tarpeet Ukrainassa eivät ole vähenemässä, joten työtä on jatkettava myös ensi vuonna.

Östman kiittää myös kansalaisia tuesta Ukrainalle.
– Aloite tähän tuli kansalaisilta Lohjan suunnalta. Suomalaisilla on sydän paikallaan ja halu auttaa, siitä olen kiitollinen, Östman summaa.

 

Ylös