Janakkalan Piia Aitto-oja ehdolla eduskuntaan Hämeestä: Velkaantuminen lopetettava ja huoltovarmuutta vahvistettava

3.1.2023 klo 10:24 Henkilöt Kristiina Kunnas

KD:n eduskuntavaaliehdokas Piia Aitto-oja haluaa katkaista velkaantumisen kierteen ja nostaa yhteiskunnan jaloilleen pandemiakriisin jälkeen. Janakkalalaisen luokanopettajan ja perheenäidin sydän sykkii lapsiperheiden hyvinvoinnille.

– Kaikkein tärkein tavoite tulevalle kaudelle on velkaantumisen kierteen katkaiseminen ja yhteiskunnan nostaminen jaloilleen koronakriisin jälkeen, Piia Aitto-oja muistuttaa.

Hänen toinen tärkeä teemansa on kokonaisuusturvallisuus.

– Se sisältää puolustuksen turvaamisen, kotimaisen energian ja alkutuotannon varmistamisen sekä yleensäkin huoltovarmuuden vahvistamisen.

Ei ihme, että hänelle läheinen aihe on lapsiperheiden hyvinvointi, onhan hän kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja sekä viiden lapsen äiti.

– Sydämeni sykkii erityisesti lasten ja nuorten sekä lapsiperheiden hyvinvoinnille, koulutuksen merkitykselle sekä henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin tärkeydelle.

Omalle kotiseudulleen Hämeeseen hän ajaa pääradan kehittämistä.

Elinvoiman vahvistaminen ja erinomaisen sijainnin hyödyntäminen sekä yritysten että asukkaiden houkuttelemiseen alueelle ovat kärkitavoitteitani.

– Tällä hetkellä tärkeintä on pääradan edunvalvonta sekä ratalinjan kehittäminen. Kotiseutuni Janakkala sijaitsee HHT-kasvukäytävän puolivälissä. Elinvoiman vahvistaminen ja erinomaisen sijainnin hyödyntäminen sekä yritysten että asukkaiden houkuttelemiseen alueelle ovat kärkitavoitteitani.

Aitto-ojan vaalilauseessa on hyvin ajankohtainen viesti: ”Jotta kenellekään ei tulisi kylmä eikä nälkä.”

Piia Aitto-oja, Hämeen KD-ehdokas Janakkalasta:

• 45-vuotias
• kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja
• naimisissa, viisi lasta ja kaksi koiraa
• Janakkalan kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen, Kanta-Hämeen maakuntavaltuutettu
• Janakkalan srk:n kirkkovaltuutettu, KD Janakkalan osaston puheenjohtaja, KD Hämeen piirin varapuheenjohtaja, KD:n puoluevaltuuston jäsen
• harrastaa kuntosalia, lenkkeilyä, neulomista ja lukemista
• Facebook: Piia Aitto-oja KD Janakkala, Instagram: piia.aittooja.kd.janakkala
Puoluevaltuusto 261122

Hämeen kristillisdemokraatit puoluevaltuuston kokouksessa marraskuun lopulla 2022 Helsingissä: Päivi Räsänen Riihimäeltä, Timo Simola Lahdesta ja Piia Aitto-oja Janakkalasta. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös