Hämeen Kristillisdemokraatit asetti uusia eduskuntavaaliehdokkaita – Lahden Marjo Loponen tekee paluun vaaleihin

12.1.2023 klo 12:34 Politiikka Kristiina Kunnas

Hämeen Kristillisdemokraattien uudet ehdokkaat ovat heinolalainen Risto Auvinen, asikkalalainen Kari Kallio sekä hämeenlinnalainen Vuokko Syväntö. Lisäksi vihdoin julkistetaan jo aiemmin syksyllä nimetty lahtelainen Marjo Loponen.

Hämeen KD tavoittelee eduskuntavaaleissa suunnanmuutosta Suomeen. Neljästätoista ehdokkaasta nimettyjä on nyt 13.

KD lähtee vaaleihin täydellä listalla ja tavoitteenaan suunnanmuutos Suomeen.

Risto Auvisen, Kari Kallion, Vuokko Syvännön ja vaaleihin paluun tekevän Marjo Loposen lisäksi aiemmin on julkistettu ehdokkaat Päivi Räsänen ja Hannele Saari Riihimäeltä, Piia Aitto-oja Janakkalasta, Susanna Peltonen Tammelasta, Ville Turkkinen Hämeenlinnasta, Juha-Pekka Forsman, Iida Hovi ja Ville Melanen Lahdesta sekä Marko Smeds Hollolasta.

KD lähtee vaaleihin täydellä listalla. Viimeinen ehdokaspaikka täytetään helmikuussa.

Risto Auvinen Häme 2023

Suomen Karmel-yhdistyksen toiminnanjohtaja Risto Auvinen, Heinola

Risto Auvinen on Heinolassa asuva pappi ja teologian tohtori. Tällä hetkellä hän on virkavapaalla Heinolan seurakunnan pastorin virasta ja toimii Suomen Karmel-yhdistyksen toiminnanjohtajana. Vapaa-aikana Risto harrastaa liikuntaa ja vapaaehtoistyötä Heinolan Lions Clubissa.

Auviselle kristillinen maailmankatsomus muodostaa pohjan poliittiselle työlle. Ajatus lähimmäisyhteiskunnasta, jossa välittävät lähiyhteisöt luovat turvallisen ympäristön ihmisten kasvulle ja elämälle vauvasta vaariin, on hänelle keskeistä.

– Jokaisella ihmisyksilöllä on ainutkertainen arvo. Se pitää sisällään sekä vapauden että vastuun liittyen oman elämän valintoihin, toteaa Auvinen.

– Yhteiskunnan on huolehdittava siitä, että lapsille ja nuorille luodaan turvallinen kasvuympäristö. Vanhemmuutta tulee vahvistaa ja tukea.

Vanhusten inhimillisen kohtelun lisäksi Risto Auvinen haluaa puhua lasten ja nuorten mielenterveyspalvelujen puolesta.

Kari Kallio, Häme 2023

Diplomi-insinööri ja kunnanvaltuutettu Kari Kallio, Asikkala

Kari Kallio on asikkalalainen diplomi-insinööri, joka lähtee vaaleihin sloganilla: Suomeen suunnanmuutos.

Kallio toimii Asikkalassa kunnanvaltuutettuna ja kirkkovaltuutettuna sekä KD Asikkalan paikallisosaston puheenjohtajana.

– Kuluneen vaalikauden aikana Suomen suunta on käynyt huolestuttavaksi, Kallio muisuttaa.

Hän kantaa huolta hyvinvointipalveluiden tulevaisuudesta.

– Suomi velkaantuu ennätystahtiin, mutta siitä ei tunnu olevan lääkkeeksi kasvavaan pahoinvointiin ja työssä uupumiseen, toteaa Kallio.

Hän peräänkuuluttaa paluuta perusasioiden äärelle, joita ovat yrittäjyys ja työ, hyvinvointipalvelut ja kasvu, yhteisöllisyys ja huolen pitäminen toisistamme .

Kari Kallio haluaa rakentaa yhteiskuntaa kestäviin kristillisiin perusarvoihin nojautuen. Näitä ovat ihmiselämän jakamaton arvo, vapaus, vastuu, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus, rehellisyys ja lähimmäisyys sekä politiikassa lähipäätösperiaate.

Marjo Loponen, Lahti, Häme 2023

Kauppatieteiden maisteri, aiemmin 16 vuotta Lahden kaupunginvaltuutettuna toiminut Marjo Loponen, Lahti

Marjo Loponen on lahtelainen, monille kaupunkilaisille aiemmilta vuosilta tutuksi tullut, pitkän linjan kaupunginvaltuutettu. Valtuustossa hän vaikutti 16 vuoden ajan. Marjo Loponen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri (KTM).

– Tutuissa puuhissa pitkästä aikaa, Marjo Loponen päivitti Facebookiin Lahden toritapahtumasta tammikuun toisella viikolla. Hän oli edellisen kerran eduskuntavaaliehdokkaana 2011 ja sai tuolloin lähes 1 900 ääntä sekä varakansanedustajan paikan.

Loposella on yli kymmenen vuoden kokemus eduskuntatyöstä. Hän oli sisäministerin erityisavustajana. Ministeriössä Loposen vastuulla olivat koulutus-, talous- ja EU-politiikan valmistelu sekä maahanmuuttoasiat. Hän on toiminut myös KD:n eduskuntaryhmän pääsihteerinä.

Viime vuosina Loponen on työskennellyt amerikkalaisen lähetysjärjestö Youth With a Missionin palveluksessa kouluttamassa lähetystyöntekijöitä.

Vuokko Syväntö, Hämeenlinna, Häme 2023

Ohjaustoiminnan artenomi, ohjaaja Vuokko Syväntö, Hämeenlinna

Vuokko Syväntö on hämeenlinnalainen ohjaustoiminnan artenomi, yamk. Syväntö työskentelee ohjaajana tehostetun palveluasumisen yksikössä.

Politiikan kokemusta Syvännöllä on yli 10 vuotta ja se sisältää tehtäviä Kalvolan kunnan perusturvalautakunnasta nykyiseen Hämeenlinnan  valtuuston varajäsenyyteen. Hän on toista kautta Hämeenlinnan Vanhusten asuntosäätiön HVASin hallituksessa.

– Eilisen hyvinvoinnin rakentajan oma hyvinvointi pitää turvata tänään, hän muistuttaa.

Vuokko Syvännön vaaliteemat kohdentuvat erityisesti vanhuspalveluiden turvaamiseen.

 

 

Ylös