Kulttuurit kohtaavat Isom Omenan kirjastossa lauantaina – mukana KD-ehdokkaat Tiina Sinkkonen, Matti Turunen ja Arto Antturi

10.2.2023 klo 21:56 Kulttuuri Kristiina Kunnas

Ison Omenan kirjastossa on lauantaina 11. helmikuuta tarjolla kulttuurien kohtaamispaikka. Lisäksi tavattavissa ovat Uudenmaan, Savo-Karjalan ja Helsingin eduskuntavaaliehdokkaat Tiina Sinkkonen, Matti Turunen sekä Arto Antturi.

Oopperalaulajat ja KD-eduskuntavaaliehdokkaat Tiina Sinkkonen Uudeltamaalta ja Matti Turunen Savo-Karjalasta loivat kulttuurien kohtaamispaikka -tilaisuuden. Mukaan kutsuttiin ekumeenikkona tunnettu rovasti Arto Antturi, joka on ehdolla Helsingin vaalipiirissä.

Kulttuurit kohtaavat lauantaina 11. helmikuuta klo 14–16 Ison Omenan kirjastossa Espoossa.

Tapahtuma on keskusteluineen ja musiikkeineen monikulttuurinen, sillä altto Tiina Sinkkosen ja basso Matti Turusen kanssa musisoivat Turusen ympärilleen keräämät eri uskontoja edustavat muusikot Jenny Liebkind, Mouafak Barafi sekä Burhan Hamdon.

Ensimmäisen aiheen keskiössä on Burhan Hamdon. Hän tekee työtä kansalaisjärjestössä, joka pyrkii ratkaisemaan katutason ongelmia.

– Halusimme mukaan tällaisen juuri nyt kipeän ajankohtaisen ongelman katujemme ja ympäristön turvallisuuden järkkymisestä. Katujengien väliset ja muu nuorisoväkivalta ovat voimakkaasti lisääntyneet, Tiina Sinkkonen muistuttaa.

Musiikkivälipalan jälkeen on vuorossa Keskiössä Jenny Liebkind. Hänen kanssaan keskustellaan koulutettujen maahanmuutosta.

– Mikä houkuttelisi koulutettuja maahanmuuttajia ja osaajia Suomeen. Kolmantena aiheenamme on Musiikki ja rauhantyö.

Musiikki toimii sillanrakentajana ja luo tulevaisuuden uskoa. – Tiina Sinkkonen

Tiina Sinkkonen on laulunopettaja. Hän on ollut kouluttamassa ulkomailla, kuten sisällissodan kokeneessa Ruandassa

– Siellä luokkahuoneessani oli sekä hutuja että tutseja. Pinnan alla saattoi olla voimakkaitakin jännitteitä. Musiikki kuitenkin toimii sillanrakentajana ja luo tulevaisuuden uskoa, Sinkkonen muistuttaa.

Savo-Karjalan KD-ehdokas, kuningasbassoksikin nimitetty Matti Turunen järjestää vastaavanlaisen tapahtuman Joensuussa maaliskuussa, neljää viikkoa Ison Omenan tilaisuutta myöhemmin .

– Lisäksi tapahtumassa ensiesitetään Ihmisen muotoinen maa -vaalibiisi, jonka musiikkivideo julkaistaan ystävänpäivänä 14. helmikuuta, Matti Turunen paljastaa.

 

Ylös