KD:n Peter Östman todisti hämmentävää farssia valiokunnassa – Hallituspuolueet kaatoivat oman metsästyslaki-esityksensä

22.2.2023 klo 17:12 Eduskunta Samuli Rissanen

Maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen, kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman kertoo hämmentävästä farssista valiokunnassa. Hallituspuolueet kaatoivat oman esityksensä.

Maa- ja metsätalousvaliokunnassa nähtiin tänään outo farssi, kun hallituspuolueiden jäsenet kaatoivat oman esityksensä metsästyslain muuttamisesta, valiokunnan jäsen, kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman kertoo.

– Tämäkään hallitus ei siis uskalla puuttua susiongelmaan

Lakiuudistuksen tavoitteena oli selventää metsästyslain tulkintaa tavalla, joka olisi mahdollistanut susien metsästyksen. Valiokuntakäsittelyssä vihreiden kansanedustaja Hassi ehdotti lakiehdotuksen pöydällepanoa ja käsittelyn siirtämistä seuraavaan kokoukseen. Ehdotuksen voitettua käsittely siirrettiin seuraavaan kokoukseen.

Pöydällepanoehdotuksella haluttiin voittaa aikaa ja estää lain eteneminen tällä vaalikaudella.

–Hallituspuolueet olivat torppaamassa omaa ehdotustaan, Östman hämmästelee.

Hän esitti kokouksessa seuraavan kokouksen alkamista 15 minuutin kuluttua. Ehdotus hyväksyttiin, mutta farssi jatkui. Sosiaalidemokraattien ja vasemmiston edustajat marssivat ulos kokouksesta.

Tämän jälkeen valiokunnan keskustalainen puheenjohtaja Anne Kalmari päätti päätösvaltaisen kokouksen toteamalla, ettei hallituspuolueilla ole kokouksessa enemmistöä.

– Voidaan kysyä, miksi nämä kansanedustajat peittelevät jälkiään marssimalla ulos kokouksesta tietäen, että enemmistö oli metsästyslain järkevän muuttamisen takana. Tosiasia on myös, ettei valiokunnan puheenjohtaja uskaltanut viedä läpi hallituksen esitystä, Östman ihmettelee.

– Tämäkään hallitus ei siis uskalla puuttua susiongelmaan. Valitettavasti, hän lisää.

Ylös