Eduskunta hyväksyi Suomen Nato-jäsenyyden – Päivi Räsänen iloitsee Unkarin presidentin ilmoituksesta tukea Suomen Nato-jäsenyyttä

1.3.2023 klo 15:35 Eduskunta Samuli Rissanen

Eduskunta on hyväksynyt Suomen Nato-jäsenyyden äänin 184-7. Vastaan äänestivät VKK-puolueen Ano Turtiainen ja kuusi vasemmistoliiton kansanedustajaa.

Kristillisdemokraatit tukivat Nato-jäsenyyttä.

Eduskunta on hyväksynyt Suomen Nato-sopimuksen äänin 184–7. Tyhjiä ääniä annettiin yksi ja poissa oli seitsemän edustajaa.

Nato-jäsenyyttä vastustavia edustajia oli ennakko-odotusten mukaisesti vähän.

Vastaan äänesti samat kuusi vasemmistoliiton edustajaa kuin viime keväänäkin: Veronika Honkasalo, Katja Hänninen, Anna Kontula, Markus Mustajärvi, Matti Semi ja Johannes Yrttiaho

Myös Valta kuuluu kansalle -puolueen Ano Turtiainen on vastustanut Nato-jäsenyyttä ja äänesti tälläkin kertaa vastaan.

Pieni muutos viime keväiseen äänestystulokseen syntyi siitä, että viime kerralla vastaan äänestänyt perussuomalaisten Mika Niikko äänestikin nyt tyhjää.

Vasemmistoliiton Merja Kyllönen, joka viime keväänä vastusti Nato-jäsenyyttä, oli nyt äänestyksestä poissa.

Päivi Räsänen kuvattiin eduskunnassa 15.12.2022. (Kuva: Samuli Rissanen)

Kristillisdemokraattien kansanedustajat ovat äänestäneet yhteisessä rintamassa Nato-jäsenyyden puolesta.

Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah tiivisti asian eduskuntakeskustelussa siten, että Suomen Nato-jäsenyys on tärkeää turvallisuuden kannalta ja samalla on oltava mukana rintamassa, joka tukee Ukrainaa voittamaan sota.

KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen iloitsi siitä, että samana päivänä Unkarin presidentti Katalin Novak kertoi tukevansa Suomen ja Ruotsin liittymistä Natoon.

– Olen keskustellut hänen kanssaan muutaman kerran ja itsekin vedonnut häneen Nato-jäsenyytemme tukemiseksi, Räsänen kertoo.

Ylös