KD:n kannatus nousi taas neljään prosenttiin – Essayah lupaa KD:n mukaan hallitukseen, jonka ohjelma vastaa puolueen tavoitteita

21.3.2023 klo 19:56 Politiikka Kristiina Kunnas

Sari Essayah sai aplodeja Ilta-Sanomien vaalimessujen puheenjohtajakeskustelussa Sanomatalon mediatorilla Helsingissä. – Tämä asetelmahan suosii aivan selvästi kristillisdemokraatteja. Ei Suomeen saada hallitusta ilman KD:tä. Tämä on aivan selvä asia! Kaikki muut kertovat keiden kanssa ei mennä hallitukseen, Sari Essayah täräytti ensimmäisessä puheenvuorossaan.

Ilta-Sanomien vaalimessujen keskustelu alkoi sillä, että politiikan toimittaja ja vaalikeskustelun toinen juontaja Timo Haapala luetteli Helsingin Sanomien tuoreen gallupin mittaustulokset. Kristillisdemokraattien kannatus nousi jälleen neljään prosenttiin.

Haapala kyseli puheenjohtajilta näiden ehtoja hallituksessa oloon.

– Ei Suomeen saada hallitusta ilman KD:tä. Kun kaikki muut menevät kertomaan ennen vaaleja kenen kanssa ei ainakaan olla siellä hallituksessa, niin ei tässä jää paljon vaihtoehtoja, Sari Essayah latasi, ja sai aikaan hihkumista Sanomatalon mediatorin täpötäydessä yleisössä.

– KD on aina ollut sillanrakentajapuolue. Olemme olleet monenlaisissa erilaisissa koalitioissa, Essayah muistutti.

Meille on tärkeää, että tuleva hallitus oikeasti lähtee tätä Suomen suuntaa nyt muuttamaan ja pystyy tekemään uudistavaa politiikkaa. – Sari Essayah I-S:n vaalikeskustelussa

Essayah vakavoitui vastauksessaan vaatimaan Suomelle suunnanmuutosta.

– Meille on tärkeää, että tuleva hallitus oikeasti lähtee tätä Suomen suuntaa nyt muuttamaan ja pystyy tekemään uudistavaa politiikkaa.

– Jos sellainen hallitusohjelma saadaan, joka vastaa Kristillisdemokraattien tavoitteita, niin mukana ollaan, Essayah lupasi.

Mediatori täyttyi vaalikeskustelussa.

Ilta-Sanomien puheenjohtajatenttiin osallistuivat Vihreiden Maria Ohisalo, RKP:n Anna-Maja Henriksson, Liike Nytin Harry Harkimo, KD:n Sari Essayah sekä Vasemmistoliiton Li Andersson.

Vaalimessuilla Sanomatalossa KD:n pisteellä puheenjohtajakeskustelun aikaan päivystivät Uudenmaan KD-eduskuntavaaliehdokkaat Kristiina Drotár Espoosta, Tiina Arlin Vantaalta sekä Pentti J. Rönkkö Keravalta.

Järjestöpäällikkö Mikko Rekimies Sanomatalon vaalimessuilla.

Samaan aikaan toisaalla: Lasipalatsin Bio Rexin seinän mainospaikalla tasaisin väliajoin KD:n Järjen ääni – Sunt förnuft -valomainos. Siinä kuva vaihtui Valitse KD -kehotukseen. (Kuva Kristiina Kunnas)

Narinkkatorilla KD:n vaalimökillä juuri ennen Sanomatalon mediatorin vaalikeskustelua: kampanjoimassa Helsingin KD-eduskuntavaaliehdokas, rovasti Arto Antturi. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös