”KD hoitaa kokonaisuuden, eikä katsele vain yksien linssien läpi” – Lyytikäinen ja Juupaluoma KD-Kompassissa

27.3.2023 klo 14:14 Politiikka Kristiina Kunnas

KD Nuorten entinen puheenjohtaja Annika Lyytikäinen ja puoluesihteeri, vaalipäällikkö Elsi Juupaluoma oikovat vääriä mielikuvia Kristillisdemokraateista sekä perustelevat, miksi KD:n äänestäminen kannattaa.

Minkälaisissa kysymyksissä tai olettamuksissa Kristillisdemokraateista luotu imago on kauimpana puolueen nykyisestä todellisuudesta?

– Keskimäärin meidän luullaan olevan uskonnon asialla. Olemme ilman muuta esimerkiksi uskonnonvapauden asialla. Ennen kaikkea järkipuolueella, pragmaattisella puolueella on hyvää, järkevää sanottavaa kaikilla politiikan osa-alueilla, vastaa Annika Lyytikäinen.

Lyytikäinen on KD Nuorten entinen puheenjohtaja. Hän ja puoluesihteeri, vaalipäällikkö Elsi Juupaluoma ovat KD-Kompassi -ohjelmassa Ismo Portinin haastateltavina.

Lyytikäinen antaa tuotelupauksen KD:n ehdokkaista.

– Jos olet katsonut vaalitenttejä ja todennut Sari Essayah’n vastaukset fiksuiksi, niin paljon fiksua sanottavaa on kaikilla KD:n ehdokkailla ympäri Suomen, Lyytikäinen toteaa.

Koko puolueella on annettavaa ja sanottavaa kaikissa päivänpolttavissa, tavallisissa arkisissa kysymyksissä. – Annika Lyytikäinen

– Koko puolueella on annettavaa ja sanottavaa kaikissa päivänpolttavissa, tavallisissa arkisissa kysymyksissä, hän jatkaa.

Elsi Juupaluoma kertoo vaalikampanjassa usein kysyttävän ”miksi äänestää KD:tä, eikä sitä ja sitä puoluetta”.

– Olen todennut, että olemme arvopuolue, tekemisemme pohjaa selkeisiin arvoihin. Voi olla varma siitä, että pidämme niistä arvoista kiinni, Juupaluoma vakuuttaa.

– Jos yrittää kiteyttää meidän politiikkaa, niin Annika kuvasi hyvin. Meillä on tosi kokonaisvaltainen näkemys politiikkaan.

Juupaluoma toteaa Kokoomuksen katsovan pelkästään talouden linssien läpi, perussuomalaisten puolestaan maahanmuuton vinkkelistä.

– Keskustalla on ollut oma asia, mutta se ei ole tällä hetkellä pitänyt huolta siitä eli maaseudusta ja maataloudesta.

– Meillä KD:ssä nämä kolme asiaa yhdistyvät, Juupaluoma sanoo.

– Talouden pitää olla kunnossa. Se on kaiken perusta, muttei itseisarvo.

– Maahanmuuton pitää olla hallittua. Meillä on maahanmuuton kolmas tie, oma vaihtoehto siihen.

– Ruokaturva ja maatalous ovat meillä vahvasti mukana. Ne ovat osa isoa turvallisuuskysymystä.

– Kun KD:tä äänestää, saa kaikkia näitä asioita. Ei pelkästään taloutta, ei pelkästään maahanmuutosta huolehtimista – vaan me hoidetaan koko kokonaisuus, ja pidetään se koko ajan mukana, Juupaluoma muistuttaa.

Kun KD:tä äänestää, saa kaikkia näitä asioita. Ei pelkästään taloutta, ei pelkästään maahanmuutosta huolehtimista – vaan me hoidetaan koko kokonaisuus, ja pidetään se koko ajan mukana. – Elsi Juupaluoma

Lyytikäinen toteaa, että muilla puolueilla voivat arvot heilua tuulessa.

– Olemme KD:ssä mukautuvaisia uusiin tilanteisiin. Mutta meidän arvomme ovat suomalaiset ja eurooppalaiset perusarvot, jotka ovat kantaneet tätä yhteiskuntaa vuosisatojen ja -tuhansien ajan.

– Ne eivät heilu tuulessa. Tuoteseloste on kunnossa!

KD-Kompassi Radio Deissä ja KD:n Spotifyssa

Puoluesihteeri Elsi Juupaluoma ja KD Nuorten entinen puheenjohtaja Annika Lyytikäinen KD-Kompassi -ohjelmassa Radio Deissä, uusinta maanantaina 27. maaliskuuta klo 22.40. Ismo Portin haastattelee.

Mitä muuta Juupaluoma ja Lyytikäinen puhuivat ohjelmassa? Lue artikkeli ”KD:tä äänestämällä saa järjen äänen järjettömyyksien aikaan” täältä.

Voit kuunnella KD-Kompassi -ohjelman Kristillisdemokraattien Spotifyssa ja myös täältä.

Puoluesihteeri Elsi Juupaluoma

Puoluesihteeri Elsi Juupaluoma pitämässä innostuspuhetta Kristillisdemokraattien eduskuntavaalikampanjan avajaisristeilyllä tammikuun lopussa. (Kuva Olavi Kietäväinen)

Ylös