Rakas ja raskas elämänkoulu teki Sari Mäkimattilasta vastuunkantajan ja äänen hiljaiselle hädälle

27.3.2023 klo 15:44 Politiikka Samuli Rissanen

Helsingin KD:n eduskuntavaaliehdokas Sari Mäkimattila muistuttaa, että tulevilla kansanedustajilla on edessään kovat talouden ja soten korjaustalkoot.

Erikoislääkäri, dosentti ja kristillisdemokraattien poliitikkona vaikuttanut Sari Mäkimattila tekee muutaman vuoden tauon jälkeen paluun eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajana (2011-13) ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna (2013-2017) vaikuttanut erikoislääkäri Sari Mäkimattila on mukana eduskuntavaaleissa. Mäkimattilan työ HUS:in erikoissairaanhoidossa sekä asiantuntijatehtävät Kelassa ja Valvirassa ovat koulineet hänestä vaikuttavan sote-asiantuntijan.

– Sote on sairas, se täytyy parantaa

Kipinä politiikkaan kumpusi vieläkin syvemmältä. Mäkimattila on kertonut rankoista vaiheistaan ja ratkaisuistaan vaikeasti kehitysvammaisen esikoislapsen vanhempana ja omaishoitajana.

Mäkimattilan omin sanoin:

– Rakas ja raskas elämänkouluni; omaishoitajuus, vanhusten ja vammaisten edunvalvojuus sekä saattohoitokokemukset, ovat kypsyttäneet minussa vahvuuden ja halun vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka eivät itse kykene tai jaksa pyytää apua.

Eduskuntavaalikampanjaan Mäkimattila lähtee sote-asiat kärkenään.

– Sote on sairas, se täytyy parantaa, hän toteaa.

Kristillisdemokraateilla on Helsingin vaalipiirissä vaaliliitto Keskustan ja Korjausliikkeen kanssa. Ehdokaslistalla on siksi 8 ehdokasta, joista Helsingin piirihallituksen nimeämänä kärkiehdokkaana on Mika Ebeling. (Kuva: Samuli Rissanen)

Kristillisdemokraateilla on Helsingin vaalipiirissä vaaliliitto Keskustan ja Korjausliikkeen kanssa. Ehdokaslistalla on siksi 8 ehdokasta, joista Helsingin piirihallituksen nimeämänä kärkiehdokkaana on Mika Ebeling. (Kuva: Samuli Rissanen)

Hänen mukaansa sairaanhoito tehostuu, kun ammattilaiset saavat tehdä koulutuksensa mukaista työtä.

– Vastuullinen politiikka on satsaamista hyvän elämän perusasioihin, toisistamme huolen pitämiseen elämän alusta sen arvokkaaseen loppuun.

– Ei eutanasialle, hän muistuttaa teemasta, joka on hänen edustamilleen kristillisdemokraateille tärkeä.

Myös velanotolle on pistettävä stoppi ja yrittäjyyttä on tuettava.

– Työnteon pitää kannattaa, jotta jokainen voi elättää itsensä omalla työllään. Puolustan suomalaisia yrittäjiä ja viljelijöitä, koska omavaraisuus, puhdas ruoka ja luonto ovat elintärkeitä perusasioita.

Järkevä politiikka katsoo Mäkimattilan mukaan tulevaisuuteen: Lapsille ja nuorille on taattava kasvurauha ja annettava pääomaksi hyvä koulutus.

– Näissä on nyt järkeä: kotimaan puolustaminen, omavaraisuusasteen nosto ja kansainvälisen velkaantumisen välttö, hän tiivistää teemansa.

Mäkimattilan vaalilauseena on ollut jo pitempään Ääni hiljaiselle hädälle.

Sari Mäkimattila

Ikä:  57
Paikkakunta: Helsinki, Haaga 
Perhesuhteet: Naimisissa, 2 teinilasta
Koulutus ja(/tai) ammatti: LT, endokrinologian erikoislääkäri, diabeteksen hoidon erityispätevyys, dosentti, ETM.

Tärkeimmät luottamustoimet: Aiemmin Helsingin kaupunginvaltuusto ja tarkastuslautakunta, KD:n 3. varapuheenjohtaja, Puolustusministeriön vapaaehtoisen maanpuolustuksen neuvottelukunta. Nykyisin ev.-lut kirkkopolitiikka: Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto ja kirkkoneuvosto sekä Haagan seurakuntaneuvosto.
Harrastus politiikan ulkopuolella: lääketieteellinen tutkimus, kulttuuri, hyötyliikunta, messuyhteisössä palvelu.
Yhteystieto: Facebook

Ylös