– Uskoisin, että yhteistä tahtotilaa löytyy kokoomuksen ja perussuomalaisten kanssa, Sari Tanus sanoo

13.4.2023 klo 18:04 Politiikka Samuli Rissanen

Kansanedustaja Sari Tanuksen hektinen kevät on sisältänyt vaali- ja kiekkohuumaa.

– Vaalit tulivat syliin, kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus kertoo kuinka kiireisen syksyn ja talven jälkeen maraton jatkui vaalikentillä.

Viime kausi elettiin kriisistä toiseen. Hektisen eduskuntakauden jälkeen käyty vaalikampanja vaati  lisäksi veronsa ja KD:n Pirkanmaan kansanedustajana paikkansa uusinut Tanus ehti juuri toipua Valtiopäivien avajaisiin.

Ääni saattaa olla hieman käheä myös siksi, että kiekkokaukalossa oli Tanuksen perheen osalta urheilujuhlan tuntua. Tanuksen nuorimmainen poika Kristian pelaa Tapparassa. Joukkue pääsi SM-liigan finaalisarjaan ja Kristian on joukkueessaan ratkaisevassa roolissa, ykkösketjun hyökkääjänä.

Tanuksen katse on myös jo seuraavassa politiikan ottelussa, hallitusneuvotteluissa.

– KD:lla olisi paljon annettavaa hallitusta ja hallitusohjelmaa luotaessa.

Tanuksen mukaan kristillisdemokraatit voisivat olla mukana hallituksessa, joka edistää hyvinvointia ja talouden tasapainottamista inhimillisesti.

– Sillä tavalla, että että me oikeasti huolehditaan vähempiosaisista.

Hänellä on myös vankka ajatus siitä, millaiseen hallitukseen KD:n ei kannattaisi lähteä.

– Sellaiseen, jossa edistettäisiin epämääräisiä arvokysymyksiä kuten translain laajentamista lapsille ja nuorille tai eutanasian laillistamista.

Tanus kuitenkin luottaa, että yhteinen sävel saattaisi juurikin löytyä hallituksesta, jossa kokoomus ja perussuomalaiset ovat suurimpina.

– Uskoisin, että yhteistä tahtotilaa löytyisi.

Ylös