– KD on ollut hallituksissa tekemässä ratkaisukeskeistä ja vastuullista politiikkaa ja sellaiselle voisi olla jälleen aika, Sari Essayah arvioi keskusteluaan Petteri Orpon kanssa

25.4.2023 klo 13:27 Politiikka Samuli Rissanen

– Olemme olleet aikanaan mukana hallituksissa tekemässä vastuullista ja ratkaisukeskeistä politiikkaa. Tietysti voi ajatella tätä tilannetta, että olisiko sellaiselle aika jälleen, Sari Essayah sanoo.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kommentoi eduskunnassa tänään käytyä kahdenvälistä neuvottelua kristillisdemokraattien ja kokoomuksen puheenjohtaja ja hallitustunnustelija Petteri Orpon välillä.

Essayahin mukaan keskustelut käytiin hyvässä hengessä. Kristiliisdemokraatit oli jo aiemmin hallitustunnustelijalle antamissaan vastauksissa ollut hyvin seikkaperäinen. Essayah kertasi myös, että KD on avoin erilaisille hallituskokoonpanoille. Tärkeintä on hänen mielestään neuvotella sellaisesta hallitusohjelmasta, joka on yhteensovitettavissa kristillisdemokraattisen puolueen arvojen ja tavoitteiden kanssa.

– Jäämme katsomaan, että mitä tästä seuraa

– Jäämme katsomaan, että mitä tästä seuraa, hän totesi.

Kristillisdemokraateilla ei muista puolueista poiketen ollut tunnusteluvaiheessa kynnyskysymyksiä. Essayah arvioi, että niiden aika on sitten, jos puolue saa kutsun Säätytalolle varsinaisiin hallitusneuvotteluihin.

KD:lla on haluja hallitusvastuuseen.

– Olemme sillanrakentajapuolue ja myös aikanaan olleet hallituksissa, joissa on tehty ratkaisukeskeistä ja vastuullista politiikkaa. Jos ajatellaan tätä aikaa ja tätä tilannetta, niin voi  kysyä, että olisiko sellaiselle aika jälleen, Essayah muotoili.

Hallitustunnustelija Petteri Orpo kertoi, että kahdenväliset neuvottelut on nyt saatu päätökseen ja on pohdinnan paikka. Hän arvioi, että voisi olla vielä tämän viikon aikana valmis kertomaan, mitkä puolueet lähtevät neuvotteluihin Säätytalolle vapun jälkeen.

Ylös