Vaalipäällikkönä toiminut puoluesihteeri Elsi Juupaluoma: ”Moni äänesti KD:tä ensimmäisen kerran”

26.4.2023 klo 15:10 Politiikka Kristiina Kunnas

– Erityinen ilo olivat ne monet, jotka kertoivat äänestävänsä Kristillisdemokraatteja ensi kertaa, toteaa puoluesihteeri Elsi Juupaluoma. Vaalipäällikkönä toiminut Juupaluoma listaa tyytyväisyyden syitä käydystä Järjen ääni -eduskuntavaalikampanjasta.

Puoluesihteeri Elsi Juupaluomalle eduskuntavaalit olivat hänen ensimmäisensä vaalipäällikkönä. Hän muistuttaa, että vaalipäivän eteen tehty työ on ollut yli vuoden mittainen prosessi.

– Taustalla on paljon ajatustyötä, suunnittelua ja valmistelua, keskusteluja puoluetoimiston ja kentän kanssa, myös pidemmälle tähtäävää strategiatyötä ja projektien eteenpäin viemistä sekä kiertämistä.

Juupaluoma kiittää Kristillisdemokraattien ehdokkaita, tukijoukkoja ja puoluejohtoakin.

– Meillä on valtavan omistautunut joukkue, ei varmaan voisi omistautuneempaa joukkuetta ollakaan. Sen kanssa on ollut hieno suunnitella ja toteuttaa kampanjaa.

– Tunnelma oli hurjan hyvä alusta asti ja se on jatkunut vaalipäivän jälkeenkin.

– Uskon, että tästä kampanjasta on opittu paljon ja se antaa myös hyvät eväät ja pohjan jatkoa ajatellen.

Hän nostaa esiin monta ilon aihetta.

– Vaalikampanjan aikana ja jo viime syksystä lähtien oli monia onnistumisia.

– Saimme avauksia läpi mediassa ja syksyn Suomeen suunnanmuutos -kiertue onnistui. Lisäksi meillä oli hyvä vaalistartti.

– Myös näimme monia upeita henkilökohtaisia kampanjoita, Juupaluoma jatkaa.

Hän on tyytyväinen siitä, että puolue menee koko ajan eteenpäin.

– Paljon tuli kampanjan aikana palautetta, jossa ihmiset halusivat kertoa äänestävänsä ensimmäistä kertaa KD:ta.

– Järkipolitiikan sanoma höystettynä suunnanmuutoksella resonoi ja KD esiintyi uskottavana vaihtoehtona muiden joukossa.

– Myös puolueorganisaation näkökulmasta otettiin isoja harppauksia eteenpäin ja uutta ajattelua saatiin mukaan.

Pettymyksiäkin mahtuu mukaan.

– Henkilökohtaiset pettymykset ovat varmastikin niitä, jotka tuntuvat myös täällä puoluetoimiston päässä.

– Jokaisen olisi tärkeää purkaa kampanjan aikana koettu porukalla ja myös välittää puolueelle tieto mahdollisista kehityskohteista.

– Ajattelen, että yksi iso asia jatkossa on selvittää, miten järjestämme kampanjan aikana jokaiselle ehdokkaalle tukea paikan päällä. Tukea ei voi olla liikaa ja toisaalta pienikin tuki voi olla paljon.

Yksi iso asia jatkossa on selvittää, miten järjestämme kampanjan aikana jokaiselle ehdokkaalle tukea paikan päällä. Tukea ei voi olla liikaa ja toisaalta pienikin tuki voi olla paljon.

Häntä yllätti koko kampanjan aikana positiivisesti se, miten hyvin kenttä otti suunnanmuutos- ja järkipolitiikan sanoman haltuun.

– Oli hienoa huomata, miten meidän koko väki toisti samaa sanomaa!

Yli 10 000 uutta ääntä on tuntuva lisäys

Puoluesihteeri Elsi Juupaluoma iloitsee puolueen tuntuvasta kokonaisäänimäärän kasvusta.

– Yli 10 000 uutta ääntä on iso lisäys. Äänimäärässä tämä on puolueen historian neljänneksi paras tulos eduskuntavaaleissa.

– Kun tarkemmin zoomaa vaalipiirien tuloksiin, huomaa, että KD on monella paikkakunnalla nostanut jopa räjähdysmäisesti kannatustaan ja mennyt ohi monen ison ja pienemmänkin puolueen.

– Tämä lupaa erittäin hyvää tulevia kunta- ja aluevaaleja ajatellen!

 

Vaalityötä tehtiin kaikilla keleillä. Lumimyrskyssä 27. maaliskuuta Elsi Juupaluoma (oik.) ja Annika Lyytikäinen Narinkkatorilla Helsingin Kampissa. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

 

Ylös