Pohjois-Karjalan KD-puheenjohtaja Jasmin Pyöriäinen kutsuu Joensuuhun elokuussa: ”Kimppabussit täyteen ja laulaen kohti Karjalaa”

2.5.2023 klo 09:17 Tapahtumat Kristiina Kunnas

– Puoluekokous on kauan odotettu iloinen tapahtuma meille myös. Mukava on saada KD-laiset tälle suunnalle kuulemaan kun karjalainen iloinen puhe pulppuaa kaikkialla, sanoo piiripuheenjohtaja Jasmin Pyöriäinen toivottaessaan kristillisdemokraatit  tervetulleiksi Joensuun puoluekokoukseen elokuussa.

– Joensuu on hyvin vieraanvarainen ja omalaatuinenkin kaupunki. Täällä on kaikkea erityistä  tarjolla meidän vieraille, Pohjois-Karjalan Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Jasmin Pyöriäinen lupaa.

Joensuun puoluekokousta jouduttiin odottamaan neljä vuotta. Pandemia tuli sotkemaan suunnitelmat. Elokuulle 2021 suunniteltu kokous siirrettiin pidettäväksi 2023. Tuolloin jouduttiin tyytymään historiallisesti ensimmäistä kertaa pidettyyn hybridikokoukseen, jossa puheenjohtajisto ja kokouksen sihteeristö sekä järjestelijät olivat Alppitaloon rakennetussa ”studiossa”, mutta  puoluekokousedustajat seurasivat kokousta etänä.

– Pandemia-aika oli raskas. Jotkut joutuivat maksamaan korkeimman mahdollisen hinnan. Hiljalleen se pilvi on väistynyt, vaikka jälkiä näkyy.

– Siitäkin syystä on erityisen arvokasta ja riemukasta palata puoluekokouksessa yhteisten asioiden äärelle. Tuntuu, että se on myös jälleennäkeminen. Myös valitsemme puolueelle puheenjohtajiston sekä puoluevaltuuston puheenjohtajan.

– Muistelen lämmöllä Oulun puoluekokousta 2019. Siellä sai tuntea itsensä tervetulleeksi. Nyt vastavuoroisesti toivotan kaikki tervetulleiksi Joensuuhun, Pyöriäinen jatkaa.

Kokous pidetään Sokos Hotel Kimmelissä, jossa suuri osa vieraista myös yöpyy. Odotettavissa on 450–500 edustajaa ja vierasta.

– Ilosaaren laguuniin voi pulahtaa uimaan. Tai voi vierailla maailman pohjoisimmassa trooppisessa kasvihuoneessa Botaniassa, jossa pääsee näkemään valtavan kokoisia perhosia, Pyöriäinen kertoo.

Hän pitää puoluekokousta kaikkein virkistävimpänä puolueen järjestämänä tapahtumana.

– Ajattelen, että se on innostavin tapahtuma – se voi olla sitä sekä konkarimaiselle kokouskävijälle että myös uudelle, uteliaalle tutustujalle.

Puoluekokous on innostavin tapahtuma – se voi olla sitä sekä konkarimaiselle kokouskävijälle että myös uudelle, uteliaalle tutustujalle.

Pyöriäinen muistuttaa myös oheisohjelmasta, jota kukin voi itse järjestää. Yhteinen iltajuhla vietetään perinteisesti lauantai-iltana.

– Mutta jos tulee jo perjantaina, miksei voisi käydä ihailemassa vaikka kansallismaisemaa Kolilla Pielisen rannalla Lieksassa, Pyöriäinen vinkkaa.

Hän kehottaa lempeään kokouksen viettoon.

– Tärkeitä ovat kahvitauot, keskustelut ja yhteinen ajanvietto ajatustenvaihtoineen.

– Omasta kokemuksesta voin kertoa, että joskus se tarinointi voi jatkua pitkälle yöhön. Nyt kimppabussit täyteen ja laualen kohti Karjalaa!

”Ihmiset olivat vaaleissa myötämielisiä meidän politiikkaa kohtaan”

Pohjois-Karjalan piiripuheenjohtajaksi 2020 valittu Jasmin Pyöriäinen oli ehdolla kevään eduskuntavaaleissa. Savo-Karjalassa Kristillisdemokraatit sai peräsi 9,8 prosentin kannatuksen. Edellisistä vaaleista nousua tuli kaksi prosenttiyksikköä.

– Valtavassa määrässä ihmisiä resonoi järjen ääni, Pyöriäinen kiittää.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah oli ääniharava 15 862 äänen vyöryllä.

– Erittäin myönteinen noste oli havaittavissa koko kampanjan ajan. Tuntui, että tuuli oli kääntynyt, eikä enää lyönyt kasvoille. Saimme paljon tsemppaamista ja uudet ihmiset olivat myötämielisiä politiikkaamme kohtaan.

– Sarille annan paljon kiitosta.  Hänen työnsä on kantanut hedelmää. Hän on ollut uskollinen ja johdonmukainen, jälleen mentiin eteenpäin. Seuraavalla kerralla saadaan hänelle aisapari – mielellään Pohjois-Karjalasta, Pyöriäinen toivoo.

 

Ylös