– Tulevalla hallituskaudella panostettava toimintakykyisyyteen ja terveyden edistämiseen, KD:n puoluevaltuusto vaatii

13.5.2023 klo 19:13 Politiikka Samuli Rissanen

– On tärkeää taata jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus liikuntaharrastukseen. Samaan aikaan työhyvinvointiin ja työelämässä jaksamiseen on kiinnitettävä yhä enemmän huomiota sekä ikäihmisten mahdollisuuksiin ylläpitää toimintakykyänsä, KD:n puoluevaltuusto muistuttaa kannanotossaan.

Tänään Teams-yhteydellä koolla ollut Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto vaatii, että tulevalla hallituskaudella panostettava toimintakykyisyyteen ja terveyden edistämiseen muistuttaa, että liikunta on kansantalouden kannalta suomalaiselle yhteiskunnalle välttämättömyys. Liikunnallinen elämäntapa omaksutaan usein lapsena.

– On tärkeää taata jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus liikuntaharrastukseen. Samaan aikaan työhyvinvointiin ja työelämässä jaksamiseen on kiinnitettävä yhä enemmän huomiota sekä ikäihmisten mahdollisuuksiin ylläpitää toimintakykyänsä.

Liikunnan lisääminen on tehokas keino vähentää terveyspalveluiden kysyntää.

Viime kaudella tehdyssä sosiaali- ja terveyspalveluiden kokonaisuudistuksessa on paljon korjattavaa lähtien soten rauhoitusmallista, josta puuttuu kannusteet ennaltaehkäisevään toimintaan ja kustannusten hillintään jatkossa. Liikunnan lisääminen on tehokas keino vähentää terveyspalveluiden kysyntää.

– Olemassa olevia Liikkuvat-ohjelmia ja liikunnan kansalaistoiminnan ja seuratoiminnan edellytyksiä tulee edelleen vahvistaa. Kulttuurilähete- ja liikuntareseptimalleja kannattaa kehittää ja laajentaa ne koko maahan.

– Kannatamme lahjoitusvähennyksen ja verokannustumien käytön selvittämistä liikunnan ja kulttuurin edistämiseen ja tukemiseen. On myös syytä selvittää poikkihallinnollisen, valtioneuvostotasolla johdetun toimintakykyohjelman aloittaminen, KD:n puoluevaltuusto esittää.

Hallitusneuvotteluja käyvien neljän puolueen puheenjohtajat demonstroivat eilen terveyden edistämistä liikunnan avulla lähtemällä ulos lenkille. KD:n puheenjohtaja Sari Essayah’n aloitteesta pidetty ”kävelykokous” oli kenties ensimmäinen laatuaan hallitusneuvottelujen historiassa.

Ylös