KD:n varapuheenjohtajakisassa jo 11 osallistujaa – kolme varapj:tä valitaan Joensuun puoluekokouksessa

14.6.2023 klo 18:58 Henkilöt Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraateille valitaan kolme varapuheenjohtajaa Joensuun puoluekokouksessa 26. elokuuta. Kiinnostusta tehtävään on runsaasti, sillä jo nyt kisaan on lähtenyt 11 ehdokasta.

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajisto on uudistumassa. Nyt toimivista jatkokautta hakee ainoastaan 2. varapuheenjohtaja Tiina Tuomela, joka on vantaalainen erikoislääkäri, kaupunginvaltuutettu ja Vantaan-Keravan hyvinvointialueen valtuutettu.

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajisto on uudistumassa. Tuomela hakee jatkokautta, Östman ja Aalto eivät.

Sen sijaan puheenjohtaja Sari Essayah’lle ei ole ilmaantunut vastaehdokkaita Joensuun puoluekokoukseen.

Kansanedustaja ja KD-eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman on toiminut kaksi viimeistä kaksivuotiskautta 1. varapuheenjohtajana. Hänet valittiin tehtävään 2019 Oulun puoluekokouksessa monen vuoden tauon jälkeen. Kemijärven kaupunginvaltuutettu, biologian ja maantiedon lehtori Pirkka Aalto on 3. varapuheenjohtaja. Östman ja Aalto eivät tavoittele jatkokautta.

Tiina Tuomelan lisäksi varapuheenjohtajakisassa ovat Sauli Ahvenjärvi Raumalta, Mika Ebeling Helsingistä, Katriina Hiippavuori Maskusta, Riitta-Maija Hokkanen Rovaniemeltä, Miikka Korpiranta Helsingistä, Jouni Koskela Savonlinnasta, Annukka Ojala Kuopiosta, David Pettersson Pedersörestä, Sirpa Pursiainen Tampereelta ja Hannele Saari Riihimäeltä.

Kaikki ehdokkaat ovat tiiviisti mukana KD-politiikassa valtuutettuina, aluevaltuutettuina tai muissa luottamustoimissa. Tiina Tuomela on siis erikoislääkäri ja toiminut aiemmin KD Naisten puheenjohtajana muiden luottamustoimiensa lisäksi. Sauli Ahvenjärvi on tekniikan tohtori ja entinen kansanedustaja sekä varapuheenjohtaja. Mika Ebeling on teologian kandidaatti, pastori ja kaupunginvaltuutettu, ja toiminut aikanaan 1995–2001 puolueen kolmantena puheenjohtajana. Katriina Hiippavuori on valtiotieteiden maisteri ja Sari Essayah’n eduskunta-avustaja. Riitta-Maija Hokkanen on erityisluokanopettaja ja yrittäjä. Miikka Korpiranta on teologian ylioppilas. Jouni Koskela on filosofian maisteri ja biologi. Annukka Ojala on erikoistuva terveyskeskuslääkäri. David Pettersson on teologi ja maatalousyrittäjä. Sirpa Pursiainen on yhteiskuntatieteiden maisteri ja toimitusjohtaja. Hannele Saari on kasvatustieteiden maisteri ja luokanopettaja.

KD:n puoluekokous valitsee lauantaina 26. elokuuta puolueelle kolme varapuheenjohtajaa. Äänioikeutetut puoluekokousedustajat saavat kaikkien varapuheenjohtaehdokkaiden esittelyt puoluekokousmateriaalin yhteydessä, mutta myös KD-verkkolehti esittelee varapuheenjohtajia ennen puoluekokousta.

Huom!

Korjattu torstaina 15.6. klo 9.08 oikeaksi vuosi (2019), jona Peter Östman palasi varapuheenjohtajaksi.

Korjattu torstaina 22.6. klo 12.15 oikeaksi vuosiluku (1995), jolloin Mika Ebeling aloitti puolueen kolmantena puheenjohtajana.

Ylös