Kristillisdemokraateille kaksi ministerisalkkua: Maa-ja metsätalousministerin salkku neljäksi vuodeksi sekä liikunta-, urheilu ja nuorisoministerin pesti kahdeksi vuodeksi

16.6.2023 klo 17:19 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraateille soviteltiin jo etukäteen maa- ja metsätalousministerin salkkua. Puolue saa kuitenkin myös toisen ministeripaikan, sillä liikunta-, urheilu- ja nuorisoministerin pesti aukeaa puolueelle kahdeksi vuodeksi.

Pääministeri Petteri Orpon hallitukseen on tulossa 19 ministeriä: kokoomukselle 8, perussuomalaisille 7, RKP:lle 2,5 ja kristillisdemokraateille 1,5.

Myös pääministeri Sanna Marinin hallituksessa oli 19 ministeriä.

Kristillisdemokraattien ministerit ovat maa- ja metsätalousministeri (MMM) ja liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri (OKM, 2 vuotta).

Kokoomuksen ministerit ovat pääministeri (VNK), kunta-ja alueministeri (VM), ulkoministeri (UM), sosiaaliturvaministeri (STM), puolustusministeri (PLM), työministeri (TEM), kulttuuri- ja tiedeministeri (OKM) ja ilmasto-ja ympäristöministeri (YM, TEM).

Perussuomalaisten ministerit ovat valtiovarainministeri (VM), ulkomaankauppa- ja kehitysministeri (UM), sosiaali- ja terveysministeri (STM), elinkeinoministeri (TEM), oikeusministeri (OM), sisäministeri (SM), liikenne- ja viestintäministeri (LVM).

RKP:n ministerit ovat opetusministeri (OKM, UM: pohjoismaiset asiat), Eurooppa- ja omistajaohjausministeri (VNK), sekä liikunta-, urheilu-, ja nuorisoministeri (OKM, 2 vuotta)

Kristillisdemokraattien ministerit ovat maa- ja metsätalousministeri (MMM) ja liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri (OKM, 2 vuotta).

Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston on määrä käsitellä ja hyväksyä huomenna hallitusohjelma sekä tehdä ministerivalinta koskien maa- ja metsätalousministerin salkkua. Puolueen puheenjohtaja Sari Essayahia on pidetty itseoikeutettuna tehtävään. Myöhemmin hallituskaudella avautuvasta toisesta salkusta päätetään ajallaan.

 

Ylös