SuomiAreenan avauspäivä antoi hellettä ja rajun ukkoskuuron

28.6.2023 klo 12:09 Uutiset Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien tunti kauniissa Raatihuoneenpuistossa päästiin onneksi käymään hyvän sään vallitessa SuomiAreenan avauspäivänä tiistaina 27. kesäkuuta.

SuomiAreena järjestettiin ensi kertaa kesäkuun lopulla. Aiemmin politiikantäyteinen viikko on pidetty PoriJazzien aikaan heinäkuussa.

Kristillisdemokraattien lavatunti SuomiAreenan ensimmäisen päivänä  Raatihuoneenpuistossa oli täynnä asiaa. Keskustelijat olivat osallistuneet myös hallitusneuvotteluihin.

Moderaattorina toimi Katriina Hiippavuori, joka työskentelee Sari Essayah’n eduskunta-avustajana. Tuore maa- ja metsätalousministeri Essayah ei itse päässyt osallistumaan vielä tiistaipäivän tapahtumiin, sillä kokoukset Luxemburgissa muuttivat hänen ohjelmansa. Essayah’n oli määrä päästä keskiviikkoillan puheenjohtajatenttiin.

SuomiAreena järjestettiin ensi kertaa kesäkuun lopulla.

Kristillisdemokraattien panelisteina olivat espoolainen kansanedustaja Mika Poutala, KD:n 2. varapuheenjohtaja Tiina Tuomela, puoluevaltuuston puheenjohtaja Riitta Kuismanen, KD-eduskuntaryhmän poliittinen asiantuntija ja Ajatushautomo Kompassin toiminnanjohtaja Tapio Luoma-aho sekä KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama.

Kuismanen, Poutala sekä Tuomela pääsivät kertaamaan Kristillisdemokraattien jättämää jälkeä hallitusohjelmaan.

Mika Poutala joutui vastaamaan jo toistamiseen saman päivän aikana uteluihin siitä, kiinnostaisiko häntä kahden vuoden päästä KD:lle siirtyvä liikunta-, urheilu- ja nuorisoministerin pesti. Huomenta Suomen lähetyksessä MTV3:lla kysymys kuultiin ensi kerran.

–  Kieltämättä oma osaaminen ja tausta viittaisivat siihen suuntaan. Aikanaan nähdään, kenelle se tulee, Poutala muotoili.

Tapio Luoma-aholta kysyttiin, mitä maataloustuottajat nyt saavat, kun Kristillisdemokraateille tuli maa- ja metsätalousministerin salkku.

–  Aivan kaikkeen emme voi vaikuttaa, kuten siihen, että he saisivat sadetta, jota juuri nyt taitavat kipeästi tarvita, Luoma-aho lohkaisi.

Sitäkin kuitenkin saatiin, sillä hellepäivän kuuma kuivuus vaihtui dramaattisesti pari tuntia myöhemmin. Poliittisten nuorisojärjestöjen paneeli oli juuri meneillään Raatihuoneenpuistossa, kun päälle iski raju ukkosrintama rankkasateineen. Ulkoilmatilaisuuksissa alle jäivät niin yleisöt kuin esiintyjätkin sekä torilla että Raatihuoneenpuistossa. Sähkötkin katkesivat.

– Väki kaikkosi ja meidän oli aivan pakko lopettaa kesken. Oli kamala keli, kertoo KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama.

Ami Rinta-Valkama (oik.) tapasi paneelin jälkeen tamperelaisia tuttuja: Marco ja Pia-Christina Rothin perhettä. Rinta-Valkama osallistui sekä helteiseen KD-tuntiin että ukkoskuuron keskeyttämään nuorisojärjestöjen paneeliin. – Hallitusohjelmassa hyvin tärkeää on panostus perhepolitiikkaan. Todella moni 25-vuotias miettii, mikä on oikea aika aloittaa perheellistyminen. Tämä hallitus panostaa lapsimyönteisyyteen, Rinta-Valkama muistutti. (Kuvat: Kristiina Kunnas)

– Täytyy saada apua siihen, että pääsen seuraavaan paikkaan ajoissa, totesi Mika Poutala. Häntä tapaamaan muodostui suorastaan jono paneelikeskustelun jälkeen.

SuomiAreenan KD-lavatunnin panelisteina Porissa olivat Riitta Kuismanen, Tiina Tuomela, Mika Poutala, Ami Rinta-Valkama sekä Tapio Luoma-aho.

Keskustelu käytiin helteisessä Raatihuoneenpuistossa. Sen veti Sari Essayah’n eduskunta-avustaja Katriina Hiippavuori.

Varsinais-Suomen KD:n toiminnanjohtaja Jaana Shelby sekä puheenjohtaja Mimosa Helander. Molemmat päivystivät KD-teltalla Porin torilla yhdessä järjestöpäällikkö Mikko Rekimiehen kanssa.

Hämeen piirin edellinen ja nykyinen puheenjohtaja Hannele Saari (edessö vas.) ja Piia Aitto-oja ovat kumpikin luokanopettajia.

Satakunnan aluevaltuutettu ja Rauman kaupunginvaltuutettu Sauli Ahvenjärvi oli menossa keikalle Satakunnan KD:n järjestämään tilaisuuteen Porin kirjaston kahvilaan. Kuvan vasemmassa laidassa Satakunnan porilainen KD-aluevaltuutettu Marketta Juntunen.

Hyvän sään aika. Myöhemmin iltapäivällä puisto tyhjeni hetkessä kun raju ukkonen iski Porin keskustan päälle ja vettä tuli kuin saavista kaatamalla.

 

 

 

 

Ylös