KD:n varapuheenjohtajaehdokas Riitta-Maija Hokkanen Rovaniemeltä: Nato-maana on aika huomioida myös pohjoinen Suomi

15.8.2023 klo 12:47 Henkilöt Kristiina Kunnas

Riitta-Maija Hokkanen haluaa Lapin äänen kuuluvan myös KD-politiikassa. Varapuheenjohtajaksi pyrkivä Hokkanen on toiminut sekä Rovaniemen että Haapajärven kaupunginvaltuutettuna.

5 kysymystä varapuheenjohtajaehdokkaalle

1 Esittele itsesi lyhyesti ja kerro, miksi olet ehdolla KD:n varapuheenjohtajaksi.

Olen koulutukseltani varhaiskasvatuksen opettaja ja erityisluokanopettaja. Toimin erityisluokanopettajana 20 ja yrittäjänä 10 vuotta, nyt olen eläkkeellä.

Puoluekantani päätin jo 14-vuotiaana asuessani Keski-Suomessa. Ihannoin Ulla Järvilehdon tapaa tuoda poliittisia asioita esiin. Sain erinomaisen mallin pieneltä kylältäni, josta valittiin Laukaan valtuustoon kaikista puolueista henkilö ajamaan kylän etuja. Eri puolueet tekivät hyvää yhteistyötä, sydämellä.

Olen toiminut valtuutettuna Haapajärvellä ja Rovaniemellä. Politiikka on ollut hyvin pitkään Etelä-Suomi-painotteista. Nato-maana on aika huomioida myös pohjoinen Suomi eikä Lappia saa unohtaa KD:n politiikasta.

Nato-maana on aika huomioida myös pohjoinen Suomi eikä Lappia saa unohtaa KD:n politiikasta. – Riitta-Maija Hokkanen

2 Mitkä ominaisuudet tekevät sinusta hyvän varapuheenjohtajan?

Olen yhteistyökykyinen, vastuuntuntoinen, ahkera ja hoidan asiat sovitusti. Nautin yhdessä tekemisestä. Minulla on pitkä osaaminen puoluepolitiikassa.

3 Miten KD:lle saadaan lisää äänestäjiä/kannatusta?

Tekemällä avointa politiikkaa sekä tuomalla selkeitä näkemyksiä yhteisistä linjoistamme esiin rohkeasti. Rohkaisemalla paikallisosastoja aktiiviseen toimintaan. Paikallisosastoja ei jätetä yksin. Parantamalla medianäkyvyyttä. Kouluttamalla vastuuhenkilöitä sosiaalisen median käyttämiseen. Ehkäpä tulisi palkata henkilö tekemään mediatyötä puolueen hyväksi.

4 Miten paljon olet valmis varaamaan aikaa varapuheenjohtajana toimimiseen/matkustamiseen?

Pystyn matkustamaan joustavasti.

5 Parasta KD:ssä?

KD on arvopuolue, jolle on tärkeää erilaiset ihmiset ja heidän hyvinvointinsa. Ohjelmat ja vaalimateriaalit ovat olleet hyviä ja selkeitä. KD:n väki on sitoutunutta ja haluaa kehittää asioita eteenpäin. Joku puolueesta on aina valmis auttamaan.

Puoluevaltuusto 261122

Riitta-Maija Hokkanen Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston kokouksessa eduskunnassa marraskuussa 2022. (Kuva Kristiina Kunnas)

Varapuheenjohtajaehdokas Riitta-Maija Hokkanen, Rovaniemi, Lappi

• 61-vuotias eläkkeellä oleva yrittäjä, erityisluokanopettaja/varhaiskasvatuksen opettaja

• puoliso, 3 aikuista lasta, 6 lastenlasta

• Rovaniemen kaupunginvaltuutettu, tarkastuslautakunnan ja sivistyslautakunnan jäsen, KD:n paikallisosaston ja Naispiirin varapueenjohtaja, piirihallituksen jäsen

• motto: Sydämellistä politiikkaa!

• lempibiisi: Älä tulen anna sammua! – Saila Seurujärvi

• salainen taito: vahva perhekeskeisyys ja perheen rakastaminen

• harrastaa lukemista ja mökillä oloa

KD-verkkolehti julkaisee kaikkien KD-varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt elokuun puolivälistä alkaen

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisaan ovat 14. elokuuta mennessä ilmoittautuneet Tiina Ahva Helsingistä, Sauli Ahvenjärvi Raumalta, Tiina Arlin Vantaalta, Mika Ebeling Helsingistä, Katriina Hiippavuori Maskusta, Riitta-Maija Hokkanen Rovaniemeltä, Miikka Korpiranta Helsingistä, Jouni Koskela Savonlinnasta, Annukka Ojala Kuopiosta, David Pettersson Pedersörestä, Mika Poutala Espoosta, Sirpa Pursiainen Tampereelta, Hannele Saari Riihimäeltä ja Tiina Tuomela Vantaalta.

Sari Essayah on ilmoittanut olevansa valmis jatkamaan puheenjohtajana. Puoluekokousedustajat valitsevat puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa Joensuussa lauantaina 26. elokuuta.

Kdlehti.fi julkaisee kaikkien varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt alkaen 14. elokuuta.

 

Ylös