KD:n varapuheenjohtajaehdokas Jouni Koskela Savonlinnasta: Aktiivinen paikallistoiminta on avain valtakunnalliseen kasvuun

16.8.2023 klo 22:26 Uutiset Kristiina Kunnas

Jouni Koskela kuvailee olevansa sinnikäs puurtaja. Kaikkien kanssa hyvään yhteistyöhön kykenevällä Koskelalla on takanaan vuosikymmenten kokemus yhdistystoiminnasta.

5 kysymystä varapuheejohtajaehdokkaalle

1 Esittele itsesi lyhyesti ja kerro, miksi olet ehdolla KD:n varapuheenjohtajaksi. 

Olen Joensuusta kotoisin oleva, Savonlinnaan 25 vuotta sitten muuttanut biologi. Asun vaimoni Marjan kanssa rintamamiestalossa Pihlajaniemen kaupunginosassa.

Haluan tuoda puolueeseen lisää viljele ja varjele -tyylistä luonnon- ja ympäristönsuojelua, jolla on paikallisten asukkaiden hyväksyntä. Samalla kun takaamme elämisen edellytykset maaseudulla ja pikkukaupungeissa sekä ruokaturvan ja huoltovarmuuden koko maassa, emme saa ottaa velkaa tulevilta sukupolvilta.

Haluan, että takaamme elämisen edellytykset maaseudulla ja pikkukaupungeissa sekä ruokaturvan ja huoltovarmuuden koko maassa.

2 Mitkä ominaisuudet tekevät sinusta hyvän varapuheenjohtajan?

Olen vuosikymmeniä yhdistystoiminnassa mukana ollut sinnikäs puurtaja, joka tykkää tehdä töitä erilaisten ihmisten kanssa.

3 Miten KD:lle saadaan lisää äänestäjiä/kannatusta?  

Aktiivinen paikallinen toiminta on avain KD:n kannatuksen kasvuun myös valtakunnallisesti. Piirin ja paikallisosaston puheenjohtajana tiedostan varsinkin muuttotappioalueiden piirien ja osastojen haasteet löytää aktiivisia tekijöitä.

4 Miten paljon olet valmis varaamaan aikaa varapuheenjohtajana toimimiseen/matkustamiseen? 

Varapuheenjohtajana haluaisin olla paikallisosastojen ja piirien käytettävissä. Puolesta päivästä päivään viikossa voisi olla ajallisesti sopiva panostus.

5 Parasta KD:ssä?

Parasta KD:ssä on periaateohjelmamme, jonka mukaan rakennamme yhteiskuntaa Raamatusta ja kristillisestä perinteestä nousevien kestävien kristillisten perusarvojen mukaan. Tämä erottaa meidät muista puolueista.

Jouni Koskela

Jouni Koskela Kristillisdemokraattien puoluehallituksessa eduskunnassa 5. elokuuta. (Kuva Kristiina Kunnas)

Varapuheenjohtajaehdokas Jouni Koskela, Savonlinna, Etelä-Savo

• 60-vuotias

• filosofian maisteri, biologi

• naimisissa

• KD:n puoluehallituksen jäsen, Etelä-Savon piirin ja Savonlinnan paikallisosaston puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu, aluehallituksen varajäsen, maakuntavaltuutettu

• motto: John F. Kennedyn virkaanastujaispuheesta: ”Älkää kysykö, mitä maanne voi tehdä teidän hyväksenne – kysykää, mitä te voitte tehdä maanne hyväksi”

• lempibiisi: On armo suuri ihmeinen

• ”salainen” taito: auttava espanjan kielitaito.

• harrastaa retkeilyä, mökkeilyä, lintujen tarkkailua, marjastusta, lenkkeilyä, kaukalopalloa, pöytätennistä, yhdistystoimintaa, lukemista, vapaaehtoistöitä, penkkiurheilua

KD-verkkolehti julkaisee kaikkien KD-varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt elokuun puolivälistä alkaen

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisaan ovat ilmoittautuneet (16.8. mennessä) Tiina Ahva Helsingistä, Sauli Ahvenjärvi Raumalta, Tiina Arlin Vantaalta, Mika Ebeling Helsingistä, Katriina Hiippavuori Maskusta, Riitta-Maija Hokkanen Rovaniemeltä, Miikka Korpiranta Helsingistä, Jouni Koskela Savonlinnasta, Annukka Ojala Kuopiosta, David Pettersson Pedersörestä, Mika Poutala Espoosta, Sirpa Pursiainen Tampereelta, Hannele Saari Riihimäeltä ja Tiina Tuomela Vantaalta.

Sari Essayah on ilmoittanut olevansa valmis jatkamaan puheenjohtajana. Puoluekokousedustajat valitsevat puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa Joensuussa lauantaina 26. elokuuta.

Kdlehti.fi julkaisee kaikkien varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt alkaen 14. elokuuta.

Ylös