KD:n varapuheenjohtajaehdokas Miikka Korpiranta Helsingistä: ”Puoluejohdon tehtävä on huolehtia kentän elinvoimasta”

16.8.2023 klo 15:53 Henkilöt Kristiina Kunnas

5 kysymystä varapuheenjohtajaehdokkaalle

1 Esittele itsesi lyhyesti ja kerro, miksi olet ehdolla KD:n varapuheenjohtajaksi. 

Kuusi vuotta olen saanut kokemusta puolueemme kärkinimiltä ja osaajilta kuunnellen ja läheltä oppien politiikkaa, yhteiskunnallista vaikuttamista ja sen monimuotoisuutta vastoinkäymisineen.

Tahdon nyt antaa innostukseni ja panokseni kattavasti puolueemme käyttöön. Varapuheenjohtajuus tuo mandaatin palvella laajemmin koko yhteisöämme.

Tahdon nyt antaa innostukseni ja panokseni kattavasti puolueemme käyttöön. – Miikka Korpiranta

2 Mitkä ominaisuudet tekevät sinusta hyvän varapuheenjohtajan?

Vahva usko ja asenne siihen, että meillä on hyvä mahdollisuus olla kokoamme vaikuttavampi toimija. Tavoitteeni on kuunnella osastojen ja piirien näkökulmia ja tarpeita löytääksemme kenttätyöhön lisää vetovoimaa ja energiaa. Tulokset syntyvät yhdessä tekemisestä, ja puoluejohdon tehtävä on huolehtia kentän elinvoimasta.

3 Miten KD:lle saadaan lisää äänestäjiä/kannatusta?

Haluan rohkeasti edistää osallistavaa kulttuuria, joka aikaansaa innostavaa ja vaikuttavaa sisältöä. Tarvitsemme enemmän rohkaisua, sisältörikasta vuoropuhelua, ideointia, ennakkoluulottomia toimintamalleja ja vähemmän organisaatiosuuntautuneita kokouksia.

KD:n on uusiuduttava, kun haluamme kasvaa ja vahvistaa vaikuttavuuttamme löytämällä ihmisiä, jotka näkevät uuden voiman uusine ajatuksineen. Meillä on parhaat lähtökohdat arvoissamme, kunhan löydämme yhdessä tekemisen kulttuurin.

Ydinviestimme on oltava selkeä, käytännöllinen ja konkreettisesti ymmärrettävissä.

Tämän saavuttaminen edellyttää voimavarojen painopisteen siirtämistä puolueen ulkopuolelle suuntautuvaan vuoropuheluun – muistaen, että meille on annettu kaksi korvaa ja vain yksi suu!

4 Miten paljon olet valmis varaamaan aikaa varapuheenjohtajana toimimiseen/matkustamiseen?

Tämänhetkinen vapaus työelämästä mahdollistaa kokonaisvaltaisen sitoutumisen varapuheenjohtajan tehtäviin. Kaupunkistrategiatyön käynnistäminen ja johtaminen voidaan luontevasti yhdistää varapuheenjohtajan rooliin.

5 Mikä on parasta KD:ssä?

Arvopohja ja ihmiset!

Miikka Korpiranta

– Ydinviestimme on oltava selkeä, käytännöllinen ja konkreettisesti ymmärrettävissä. Tämän saavuttaminen edellyttää voimavarojen painopisteen siirtämistä puolueen ulkopuolelle suuntautuvaan vuoropuheluun, Miikka Korpiranta toteaa.

Varapuheenjohtajaehdokas Miikka Korpiranta, Helsinki

• 36-vuotias teologian yo

• seurakuntaperhe ja kd-perhe, lisäksi siunattu kahdella upealla pojalla

• KD Helsinki Idän puheenjohtaja, KD Helsingin varapuheenjohtaja, puoluehallituksen jäsen,

KD kaupunkistrategiatyöryhmän puheenjohtaja; Taivaan Isän kutsumus

• motto: olen kuitenkin vain puhelun tai viestin päässä!

• lempibiisi: mistä genrestä?

• ”salainen” taito: nauraa itselleni, mutta pidetäänhän vain meidän keskeisenä

• harrastaa iän karttuessa liikuntaa lisää, historiallisia dokumentteja ja tulevaisuusorientaatiota palvelevaa kirjallisuutta

 

KD-verkkolehti julkaisee kaikkien KD-varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt elokuun puolivälistä alkaen

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisaan ovat ilmoittautuneet (16.8. mennessä) Tiina Ahva Helsingistä, Sauli Ahvenjärvi Raumalta, Tiina Arlin Vantaalta, Mika Ebeling Helsingistä, Katriina Hiippavuori Maskusta, Riitta-Maija Hokkanen Rovaniemeltä, Miikka Korpiranta Helsingistä, Jouni Koskela Savonlinnasta, Annukka Ojala Kuopiosta, David Pettersson Pedersörestä, Mika Poutala Espoosta, Sirpa Pursiainen Tampereelta, Hannele Saari Riihimäeltä ja Tiina Tuomela Vantaalta.

Sari Essayah on ilmoittanut olevansa valmis jatkamaan puheenjohtajana. Puoluekokousedustajat valitsevat puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa Joensuussa lauantaina 26. elokuuta.

Kdlehti.fi julkaisee kaikkien varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt alkaen 14. elokuuta.

Ylös