Pormestari Kalervo Kummola toivotti kristillisdemokraatit tervetulleeksi kesäkokoukseen Tampereelle

22.8.2023 klo 14:07 Politiikka Samuli Rissanen

Tampereen kaupungin pormestari Kalervo Kummola toivotti KD:n eduskuntaryhmän kesäkokouksen tervetulleeksi Tampereelle.

– Olemme olleet useana viime vuonna Suomen vetovoimaisin kaupunki, Kummola sanoi.

Tampereen väkiluku on ylittänyt 250 000, mutta luonnollinen kasvu on ollut Kummolan mukaan vähäistä, jopa negatiivista, parina vuonna. Sama trendi on ollut käynnissä muuallakin Suomessa.

Ratikka ja areena ovat lisänneet kaupungin vetovoimaa ja toimivuutta. Tampere on myös onnistunut kitkemään asunnottomuutta.

– Ongelmiakin on, kuten kaikissa suuremmissa kaupungeissa, Kummola sanoo.

Elinkeinorakenteessa on tapahtunut raju muutos, mutta silti Tampereella on säilynyt teollisuutta. Kaupunki on muun muassa puolustusteollisuuden keskittymä. Kummola kehui myös teknologiaan painottunutta tutkimusta ja tuotantoa. Ryhmä tutustuikin jo aiemmin aamupäivällä mikrosiruja koskevaan tutkimukseen Tampereen yliopistolla tutkimus- ja innovaatiopalvelujen johtaja Pauli Kuosmasen johdolla.

Kristillisdemokraattien kansanedustajat, maa- ja metsätalousministeriön esikunta sekä eduskuntaryhmän ryhmäkanslian väki kokoustaa koko tiistaipäivän Tampereella, Raatihuoneella.

Jäljellä on muun muassa ryhmäpuheenjohtaja Peter Östmanin ja puolueen puheenjohtaja, maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahin poliittiset katsaukset. Ryhmä on aikeissa julkaista myös kannanottoja politiikan syksyn ajankohtaisista teemoista.

Tamperelaisia kansanedustajat tapaavat Keskustorilla iltapäivällä klo 16-17.

 

 

 

 

Ylös