”Se, minne asetat tavoitteesi, määrittelee arkipäivää” – KD:n varapuheenjohtaja Mika Poutala kannustaa puoluettaan tavoitteellisuuteen

22.9.2023 klo 11:17 Politiikka Samuli Rissanen

– Meidän pitäisi puolueena uskoa siihen, että ihmiset kaipaavat tämän tyyppistä politiikkaa, kansanedustaja ja puolueen 1.varapuheenjohtaja Mika Poutala sanoo. Hän on KD-Kompassi-ohjelman tämän viikon vieras.

Eduskuntatyö on ollut pari viikkoa käynnissä käynnissä kesän istuntotauon jälkeen. Kansanedustaja ja elokuun puoluekokouksessa KD:n 1.varapuheenjohtajaksi valittu Mika Poutala toteaa, että todellinen työ alkaa vasta nyt.

– Odotan mielenkiinnolla, että minkälainen syksy tulee olemaan. Kaikki on minulle uutta ja toistaiseksi työ on ollut mielekästä ja hienoa.

Poutala lähti viimeisten joukossa mukaan puolueen varapuheenjohtajakisaan. Hän oli pitkään sitä mieltä, että ei lähde tavoittelemaan paikkaa varapuheenjohtajistossa.

–  Aluksi en ollut lähtemässä varapuheenjohtajakilpailuun mukaan, mutta sitten sain paljon yhteydenottoja, joissa moni toivoi sitä, että myös kansanedustaja olisi mukana varapuheenjohtajistossa.

Tällä hetkellä puolueen puheenjohtaja Sari Essayah on ministeri ja presidenttiehdokas.

– Siellä on aika paljon lautasella tavaraa ja todennäköisesti hän tarvitsee tukea ja apuja. Sari ei pysty kaikkiin tapahtumiin osallistumaan, niin pystyn kyllä häntä tuuraamaan näissä tilanteissa, Poutala perustelee.

Hän lukee tehtävässä omiksi vahvuuksikseen nuorekkuuden ja sanavalmiuden. Hän puhuu KD-Kompassi-haastattelussa myös tavoitteellisuudesta.

– Se on henkilökohtaisesti tärkeä keino, mitä käytän monella eri osa-alueilla elämässä, hän kertoo.

– Se, minne asetat tavoitteesi, määrittelee myös arkipäivän elämää. Jos tavoitteet on asetettu korkealle, niin sillä saadaan myös arkipäivän työtä nostettua asteen korkeammalle.

Tai toisinpäin: Jos arkipäivän työ ei muutu mihinkään, niin silloin tuloksiakin on turha odottaa.

– Meidän pitäisi puolueena uskoa siihen, että ihmiset kaipaa tämän tyyppistä politiikkaa, Poutala jatkaa.

Hänen mukaansa osaamista puolueesta kyllä löytyy.

– Mä ymmärsin sen oikeasti isosti vasta hallitusneuvottelujen aikana, kun yhtäkkiä puolueesta löytyikin 50 ammattineuvottelijaa.

Haaste on Poutalan mukaan kuitenkin siinä, että puolueessa osataan viestiä vain tietynlaiselle ihmisryhmälle.

– Se on vähän vanhempaa, vähän kokeneempaa, vahvan kristillisen vakaumuksen omaava ryhmä.

Viestiä tarvittaisiin kuitenkin myös nuoremmilla ja myös niille, joilla ei välttämättä ole vahvaa kristillistä arvomaailmaa, mutta jotka kunnioittavat sitä.

– Tarvitaan vähän uudenlaista targetointia meidän viestintään, Poutala sanoo.

Kuuntele Mika Poutalan koko haastattelu KD-Kompassi-ohjelmassa Radio Deillä lauantaina 23.9. klo 12.50 alkaen.

Ylös