KD:n puoluehallitus: Israelilla on oikeus puolustautua terrorismilta ja koko alueen siviilien hätään vastattava

28.10.2023 klo 10:39 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puoluehallitus on huolissaan kärjistyneestä tilanteesta Lähi-idässä, jolla on seurauksia myös globaalisti. KD tuomitsee yksiselitteisesti terroristijärjestö Hamasin brutaalin hyökkäyksen siviilejä kohtaan.

– On tärkeää, että länsimaat tuomitsevat terroristisen toiminnan selväsanaisesti ja seisovat demokratioiden takana. Israelin on voitava puolustautua terrorismia vastaan ja toimia panttivankien vapauttamiseksi, tänään 28.10 eduskunnassa koolla ollut kristillisdemokraattien puoluehallitus vaatii.

Lisäksi KD:n puoluehallitus muistuttaa, että Gazan alueen siviilien erittäin vaikeaa humanitääristä tilannetta on helpotettava eikä heitä saa käyttää ihmiskilpinä.

KD on tehnyt vuosia töitä sen eteen, että antisemitismi myös Suomessa tunnistetaan ja siihen puututaan.

KD:n puoluehallitus on huolissaan antisemitismin ja juutalaisten turvattomuuden lisääntymisestä. Hamasin toteuttaman hyökkäyksen jälkeen Euroopassa on ollut antisemitistisiä hyökkäyksiä ja mielenosoituksia.

Puoluehallitus muistuttaa, että antisemitismin ja rasismin suhteen on oltava nollatoleranssi. KD on tehnyt vuosia töitä sen eteen, että antisemitismi myös Suomessa tunnistetaan ja siihen puututaan.

KD:n puoluehallitus kannustaa hallitusta aktiivisuuteen antisemitismin torjumiseksi, myös kansainvälisesti.

– Hallituspuolueiden antama tiedonanto yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa antaa hyvän pohjan työlle Suomessa.

Ylös