Ministeri Sari Essayah vastaanotti Vuoden raittiusteko 2023 -tunnustuksen

31.10.2023 klo 10:32 Kotimaa Kristiina Kunnas

– Palkitsemme ministeri Sari Essayah’n, joka oli estämässä ratkaisevissa hallitusneuvotteluissa Alkon monopolin murtamisen, perustelee maan vanhin valtakunnallinen kansalaisjärjestö Raittiuden Ystävät ry raittiustekotunnustuksen antamista.

Maa- ja metsätalousministeri, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah palkittiin Vuoden raittiusteko -tunnustuksella.

Raittiuden Ystävät ry on Suomen vanhin valtakunnallinen kansalaisjärjestö. Se juhlii juuri 170-vuotista toimintaansa.

Raittiuden Ystävät jakaa Vuoden raittiusteko -tunnustuksen vuosittain henkilölle tai toimijalle, joka edistää merkittävästi raittiutta ja terveitä elämäntapoja tai tarkastelee kriittisesti ja yllättävilläkin tavoilla päihteidenkäyttöä ja päihdekulttuuria.

Tunnustus jaettiin nyt 21. kerran.

Ministeri Essayah palkitaan Suomen kansan hyvinvoinnin ja terveyden vankkumattomana puolustajana.

– Ministeri Essayah palkitaan Suomen kansan hyvinvoinnin ja terveyden vankkumattomana puolustajana, hänen muun muassa estäessään ratkaisevissa hallitusneuvotteluissa Alkon monopolin murtamisen, Raittiuden Ystävät ry perustelee.

Viime lauantaina järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa huomioitiin lisäksi järjestön iäkkäitä toimijoita vuosikymmeniä jatkuneesta merkityksellisestä työstä Suomen kansan hyvinvoinnin, terveyden ja raittiiden elämäntapojen puolesta.

Palkitun Sari Essayah’n rinnalla 170-vuotiaan Raittiuden Ystävät ry:n toiminnanjohtaja Hannah Honkanen sekä puheenjohtaja, professori Martti Vastamäki. (Kuva Joni Villanen)

Ylös