Päivi Räsänen aikoo kommentoida Hovioikeuden päätöstä tuoreeltaan Pikkuparlamentissa

10.11.2023 klo 16:08 Politiikka Samuli Rissanen

Hovioikeuden päätös on tärkeä linjaus Raamattuun uskovien kristittyjen uskonnonvapaudelle, mutta myös laajemmin ja yleisesti sanan- ja uskonnonvapaudelle, Päivi Räsänen sanoo.

Helsingin Hovioikeus antaa päätöksensä tiistaina 14.11 klo 10 Päivi Räsästä koskevista syytteistä, jotka kohdistuvat hänen Raamatun opetuksiin perustuviin kirjoituksiin ja lausuntoihin.

– Kommentoin päätöstä tuoreeltaan eduskuntatyön lomassa tiedotustilaisuudessa, joka järjestetään eduskunnan Pikkuparlamentin kansalaisinfon tiloissa 14.11 välittömästi päätöksen julkistamisen jälkeen klo 10 alkaen. Saan itsekin tiedon päätöksestä vasta hetkeä ennen tilaisuutta, Räsänen kertoo.

Prosessi on ollut pitkä. Se sai alkunsa kesäkuussa 2019 Räsäsen julkaisemasta twiitistä, jossa pääsisältönä oli kuvaliite Uuden testamentin Roomalaiskirjeen 1. luvun jakeista 24–27.

– Kohdallani jo yli neljä vuotta kestänyt tutkinta on sisältänyt totuuden vastaisia syytöksiä

– Kohdallani jo yli neljä vuotta kestänyt tutkinta on sisältänyt totuuden vastaisia syytöksiä, useita pitkiä poliisikuulusteluja, käräjäoikeuden istuntoja ja hovioikeuskäsittelyn, vaikka käräjäoikeus antoi yksimielisen vapauttavan lausunnon.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi 30.3.2022 kaikki Räsäsen lausuntoihin kohdistuneet syytteet.

Ylös