Presidenttiehdokas Sari Essayah Asian ytimessä -ohjelmassa keskiviikkoiltana: ”Suomeen ei ole tulemista ilman kunnossa olevia matkustusasiakirjoja”

16.11.2023 klo 12:06 Politiikka Kristiina Kunnas

Maa- ja metsätalousministeri, presidenttiehdokas Sari Essayah muistutti Asian ytimessä -ohjelmassa MTV3:lla keskiviikkoiltana, että tämänhetkisessä rajalaissa on kaikki mahdollisuudet puuttua itärajan ihmiöön.

– On hyvä, että nykyisessä rajalaissa on kaikki mahdollisuudet puuttua tähän. Tämä on selkeästi järjestelmällistä vieraan valtion vaikutusyritystä, venäläistä hybridivaikuttamista, jossa turvapaikan hakemista käytetään välineellistettynä, presidenttiehdokas Sari Essayah totesi toimittaja Jaakko Loikkaselle.

– Meillä on mahdollisuus sulkea raja joko määräajaksi tai toistaiseksi. On myöskin mahdollisuus rajoittaa rajaliikennettä ja keskittää turvapaikan hakeminen. Hallituksella on tietenkin nyt mahdollisuus käyttää koko tätä lainsäädännön antamaa repertuaaria, Essayah jatkoi.

– Torstaina pystymme tästä asiasta informoimaan.

Sisäministeri Mari Rantasen oli tarkoitus pitää mediatilaisuus jo keskiviikkona, mutta sitä siirrettiin. Tämänhetkisen tiedon mukaan tiedotustilaisuus on torstaina klo 13.30.

Asiasta varmasti hyvin informoitu valtioneuvoston jäsen Essayah ei suostunut asiaa enempää valottamaan toimittaja Loikkasen tivatessa, mitä toimenpiteitä on tulossa.

– Huomenna (torstaina) varmasti tulee selkeät viestit, Essayah vakuutti.

Viesti lähtee sekä Venäjälle että myöskin niille, jotka tänne Suomeen ovat pyrkimässä. – Sari Essayah

– Viesti lähtee sekä Venäjälle että myöskin niille, jotka tänne Suomeen ovat pyrkimässä. Totta kai suomalaiselle yhteiskunnalle on tärkeä kertoa siitä, että meillä on kaikki keinot käytössä ja niitä käytetään.

– Se viesti on se, ettei Suomeen ole venäjältä tulemista ilman kunnossa olevia matkustusasiakirjoja, Essayah muistutti.

 

Ylös