– Suomalaiset toivovat, että itäraja laitettaisiin kokonaan kiinni, Riihimäellä vieraillut Sari Essayah kertoo

25.11.2023 klo 13:24 Politiikka Samuli Rissanen

– Kaikki palaute ja viestit, joita minulle tulee on, että itäraja kokonaan kiinni, Riihimäellä vieraillut KD:n presidenttiehdokas ja ministeri Sari Essayah kertoo.

Riihimäen joulumarkkinat on yksi kaupungin suurimpia toritapahtumia. Marraskuun viimeinen viikonloppu tarjosikin tapahtumalle mainiot puitteet: Pakkasta oli kymmenisen astetta ja aurinkokin pilkahti horisontin yläpuolella.

Tapahtuma kokosi myös eduskuntapuolueet markkinoille. Kristillisdemokraattien presidenttiehdokas Sari Essayah oli ainoa, joka saapui fyysisesti paikalle. Essayhilla on jo takana  lukuisia toritapahtumia ja niitä on luvassa lisää. Ensi viikonloppuna hän on Kuopiossa, sitten Keski-Suomessa ja Lappeenrannassa ja joulun välipäivinä Espoossa.

Ihmiset näkevät, että tämä on Venäjän häikäilemätöntä hybridivaikuttamista

Suurin osa toreilla piipahtaneista suomalaisista haluaa Essayahin mukaan puhua nyt itärajan tilanteesta.
–   Enemmistö haluaa koko rajan kiinni, se on tullut selväksi. Kaikki palaute ja viestit, joita minulle tulee on, että raja kiinni. Ihmiset näkevät, että tämä on Venäjän häikäilemätöntä hybridivaikuttamista, Essayah kertoo KD-Lehdelle.

Riihimäen joulumarkkinoilla KD:n teltalla päivysti kaupunginvaltuutettu Hannele Saari, Anni Roiha, presidenttiehdokas ja ministeri Sari Essayah, talous- ja hallintopäällikkö Ismo Portin ja Hämeen kansanedustaja Päivi Räsänen. (Kuva: Kristiina Kunnas)

Monilla muilla Venäjän rajanaapureilla on samankaltaisia tilanteita. Tällaisella toiminnalla Venäjä haluaa Essayahin mukaan huomion pois Ukrainasta ja yrittää samalla horjuttaa EU-maita.

Tällaisessa tilanteessa presidentiltä vaaditaan vahvaa johtamista ja kykyä ymmärtää kansallinen etu.

– Se on ykkösjuttu, Essayah vahvistaa.

Riihimäen joulumarkkinoilla lämmikettä tarjoillut Riihimäen kaupunginvaltuutettu ja maakuntavaltuutettu Hannele Saari kertoo, että presidenttiehdokkaan tekemisistä on hyvä kaiku.

– Kiitosta tulee ministeripestin hoitamisesta ja tv-esiintymisistä. Sarille on tullut napakkuutta ja itsevarmuutta lisää, hän on hyvä vaihtoehto presidenttikisassa. On jo kyseltykin, että milloin hän on tulossa Riihimäelle. Hän on vetonaula, ilman muuta, Saari sanoo.

Ylös