”Tosiasia on, että erityisesti viime hallituskaudella lainamäärät räjähtivät” – Peter Östmanin mielestä vihervasemmiston talouslinjan päässä on hyvinvointivaltion romahdus

29.11.2023 klo 16:08 Eduskunta Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman oppositio vastustaa kaikkia leikkauksia, ja sillä reseptillä velka kasvaisi ensi vuonna 13 miljardilla eurolla.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östmanin muistutti, että tämä on viidestoista vuosi peräkkäin, kun Suomen julkinen talous on alijäämäinen. Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n arvion mukaan vuonna 2028 Suomi on EU:n seitsemänneksi velkaantunein maa.

Vuonna 2028 Suomi on EU:n seitsemänneksi velkaantunein maa.

– Monet asiantuntijat arvioivat, aivan niinkuin pääministerikin totesi omassa puheenvuorossaan, että mikäli vihervasemmiston talouslinjalla jatkettaisiin, niin seuraava sukupolvi näkee ja kokee tulevaisuudessa hyvinvointiyhteiskunnan romahtamisen.

Östmanin mukaan tosiasia on myös se, että erityisesti viime hallituskaudella lainamäärät räjähtivät.

Nyt tehtyjen kipeiden säästöjen jälkeenkin tulevan vuoden alijäämäksi on arvioitu 11,5 miljardia euroa.

– Mutta teidän vaihtoehdolla se olisi 13 miljardia, koska te ette suostuneet näihin sopeutumistarpeisiin, mitä nyt on esitetty, Östman sivalsi oppositiota.

Ylös