”Veronkiristyksiä maalla, merellä ja ilmassa” – Valtiovarainministeri Riikka Purran mielestä opposition budjettivaihtoehdot ovat ”taattua vihervasemmistolaista laatua”

29.11.2023 klo 15:47 Eduskunta Samuli Rissanen

Valtiovarainministeri Riikka Purran mielestä opposition budjettivaihtoehtoja leimaa kunnianhimottomuus, ja toisaalta himo korottaa veroja.

– Oppositiossa katsotaan kokonaisveroasteen ennustettua laskua, ja toistetaa, että korotusvaraa on. Silti Suomen veroaste on maailman kovinta kärkeä, Purra muistutti.

Eduskunnassa on tänään kuultu opposition vaihtoehtobudjettien keskeiset sisällöt.

Purran mielestä ne näyttävät taattua vihervasemmistolaista laatua.

– Veronkiristyksiä maalla, merellä ja ilmassa, jotta kaikki ikävät säästötoimet voisi perua ja jakaa vielä vähän lisää entisten päälle. Nämä opposition ehdotukset eivät tuo mitään lisäarvoa edellisen hallituksen talouspolitiikkaan, joka perustui rajattomien resurssien väärille profetioille.

Valtiovarainminsteri korosti, että hallitus ei pelkää vaikeitakaan ratkaisuja.

– Jos suomalaisen hyvinvoinnin tulevaisuuden turvaaminen edellyttää kipeitä toimia tässä ja nyt, me pidämme linjan ja myös toteutamme sen. Me emme pelkää arvostelua, vaan toivotamme sen tervetulleeksi.

Pääoppositiopuolue sosialidemokraattien vaihtoehto perustuu Purran mielestä ihmisten ja yritysten himoverotukselle.

–  Suomen kansantalous kärsii kitukasvusta, ja SDP on valmis jatkamaan tätä kituuttamista tappamalla kasvun edellytykset veronkorotuksin. 830 miljoonan veronkorotukset! Mistään ei näy usko ihmisten omaan vastuuseen omasta elämästään. Taattua sosialismia ja tukipolitiikkaa.

–  Jos yksilö ei ole jo nääntynyt valtion alle, se nääntyy tämän vaihtoehtobudjetin jälkeen.

– Perutte kaikki keskeiset hallituksen säästötoimet ja rakenneuudistukset asumistuesta työttömyysetuuksiin. Julkisen talouden tila ei demareiden näkövinkkelistä aiheuta tarpeita menosäästöille. Rakenneuudistuksille sosialidemokraatti ei näe tarvetta. Hyvin menee, mutta menköön, Purra puuskahti.

Ylös