Kristillisdemokraatit: Velkaantuminen pysäytettävä, jotta hyvinvointiyhteiskunta on olemassa tulevillekin sukupolville

30.11.2023 klo 10:25 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto korostaa, että tärkeintä on hyvinvointiyhteiskunnan palvelulupauksen turvaaminen tulevillekin sukupolville. Se edellyttää velkaantumiskehityksen pysäyttämistä.

– Nuorten pitää voida luottaa siihen, että yhteiskunnan tuki on vahvimmillaan silloin, kun yksilö on heikoimmillaan. Vihervasemmistolaisen talouspolitiikan tapa laastaroida tämän päivän ongelmia nuorempien sukupolven kustannuksella on omiaan ennen pitkää romahduttamaan hyvinvointiyhteiskunnan, Riihimäellä kokoontunut KD:n puoluevaltuusto toteaa kannanotossaan.

Monen nuoren luottamus yhteiskuntaan ja omaan tulevaisuuteen on heikentynyt. Esimerkiksi tuoreimman Kansalaispulssi -tutkimuksen mukaan 15–29-vuotiaat tuntevat kaikista heikointa luottamusta omaan tulevaisuuteensa.

hallituksessa on tällä kaudella erillinen liikunta- urheilu- ja nuorisoministeri, jonka salkku siirtyy kristillisdemokraateille hallituskauden puolessavälissä.

KD:n puoluevaltuusto muistuttaa, että Orpon hallitus toteuttaa lasten ja nuorten terapiatakuun, jota vaalilupauksista huolimatta Rinteen–Marinin hallitus ei priorisoinut toteutettavaksi. Hallitus lupaa myös lukuisia muita panostuksia lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin sekä esimerkiksi koulutukseen.

– Nuorten hyvinvoinnin painottamisesta hallituksessa kielii myös se, että hallituksessa on tällä kaudella erillinen liikunta- urheilu- ja nuorisoministeri, jonka salkku siirtyy kristillisdemokraateille hallituskauden puolessavälissä.

– Hallituksen konkreettisten panosten ohella on myös tärkeää, että kriisipuheen rinnalla pystytään luomaan toivon näköaloja ja luottamusta siihen, että tuleville sukupolville käy hyvin. Tässä työssä valtio ei yksin pärjää, vaan tarvitsee kumppanikseen vahvat ja välittävät perheet sekä kansalaisyhteiskunnan.

Ylös