Tommi Terä Ajatushautomo Kompassin tuore toiminnanjohtaja – puheenjohtajana jatkaa Annika Lyytikäinen

30.11.2023 klo 16:38 Henkilöt Kristiina Kunnas

Ajatushautomo Kompassin toiminnanjohtajana on aloittanut turkulainen Tommi Terä. Puheenjohtajana jatkaa Annika Lyytikäinen.

Ajatushautomo Kompassin tuore toiminnanjohtaja Tommi Terä on aiemmin työskennellyt KD Nuorten pääsihteerinä. Hän on Turun kristillisdemokraattien puheenjohtaja. Terä on koulutukseltaan tradenomi ja viimeistelee tällä hetkellä filosofian maisterivaiheen opintojaan Turun yliopistossa.

– Ajatushautomo Kompassi on ainoa kristillisdemokratiaa tutkiva ja siihen syventyvä toimija Suomessa, Terä muistuttaa.

Ajatushautomo Kompassi on ainoa kristillisdemokratiaa tutkiva ja siihen syventyvä toimija Suomessa. – toiminnanjohtaja Tommi Terä

– Kristillisdemokratialla on sekä rikas ideologinen tausta että kyky tarjota ratkaisuja käytännön politiikan haasteisiin. On upeaa päästä tekemään työtä tämän aatteen äärellä ja tuoda sitä ja sen tarjoamia näkemyksiä ja ratkaisuja esille yhä laajemmalle yleisölle, valinnastaan kiitollinen Terä toteaa.

Terä aloitti työssään lokakuussa. Tehtävä avautui, kun aiemmin toiminnanjohtajana toiminut Tapio Luoma-aho siirtyi muihin tehtäviin.

Ajatushautomo Kompassin syyskokous valitsi järjestöä jo kuluvana vuonna johtaneen helsinkiläisen Annika Lyytikäisen järjestön puheenjohtajaksi vuodelle 2024. Lyytikäinen on aiemmin toiminut KD Nuorten puheenjohtajana toiminut ja työskennellyt KD:n eduskunta-avustajana. Hän työskentelee yhteiskuntasuhdevastaavana Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestössä eli Kulta ry:ssä.

– Kristillisdemokratialla on hyvä noste Suomessa ja jatkan innolla työtä ideologian parissa. Ensi vuonna tulemmekin keskittymään kristillisdemokraattisen ideologian tekemiseen entistäkin tunnetummaksi Suomessa. Töitä siis riittää, Lyytikäinen sanoo.

Syyskokouksessa valittiin puheenjohtajan lisäksi varapuheenjohtaja ja hallitus vuodelle 2024. Varapuheenjohtajana jatkamaan valittiin professori emeritus Juhani Laurinkari. Puheenjohtajiston lisäksi Kompassin hallitukseen valittiin Tiina Ahva, Katriina Hiippavuori, Jouko Jääskeläinen, Risto Oinonen ja Ami Rinta-Valkama.

Syyskokouksessa päätettiin toimintasuunnitelma. Vuoden 2024 aikana on tarkoitus muun muassa lisätä kansainvälistä yhteistyötä eurooppalaisten sisarajatushautomoiden kanssa sekä käynnistää tutkimushanke kristillisdemokraattisesta ideologiasta.

Annika Lyytikäinen lauantaina 25. marraskuuta Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston kokouksessa Riihimäellä. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös