”Olen erityisesti kentän puoluesihteeri” – KD:n uutena puoluesihteerinä aloittava Mikko Rekimies tuntee puolueen kuin omat taskunsa

1.12.2023 klo 14:22 Politiikka Samuli Rissanen

KD:n järjestöpäällikkönä tutuksi tullut Mikko Rekimies on Kristillisdemokraattien uusi puoluesihteeri seuraavan kahden vuoden ajan. Hän kertoo, miten aikoo selviytyä vaalisumasta ja ehdokasrekrytoinnin paineista.

Vuoden vaihteessa KD:n puoluesihteerinä aloittava Mikko Rekimies tuntee kentän kuin omat taskunsa ja uskoo, että siitä on uudessa tehtävässä hyötyä.

– Minulla on vankka 10 vuoden kokemus järjestöpäällikön tehtävästä ja paljon siitä työstä on nimenomaan ollut KD:n kentän eli piirien, osastojen ja erityisjärjestöjen  sekä kunnanvaltuutettujen ja muiden aktiivien kanssa tehtyä yhteistyötä, Rekimies kertoo KD-Kompassi-ohjelmassa Radio Deillä.

– Lähden siitä, että kaikki työ lähtee kentän upeista aktiiveista ja siitä, että miten heitä pystytään tukemaan ja auttamaan.

Rekimies korostaa olevansa kaikkien puoluesihteeri, mutta erityisesti kentän puoluesihteeri.

– Lähden siitä, että kaikki työ lähtee kentän upeista aktiiveista ja siitä, että miten heitä pystytään tukemaan ja auttamaan.

Rekimiehen kaksivuotiskaudelle osuu neljät vaalit.

– On tavoiteltava neljää vaalivoittoa. Ensin Sari Essayah presidentiksi ja sitten vähintään yksi europarlamentaarikko kevään eurovaaleissa. Sen jälkeen entistä enemmän jalansijaa hyvinvointialueilla, kunnissa ja kaupungeissa, Rekimies kuvaa tulevan kautensa haasteita.

Hän nostaa esiin myös koulutuksen merkityksen:

– Meillä on jo suunnitelmia tulevista koulutuksista esimerkiksi ehdokkaille, aluevaltuutetuille ja kunnanvaltuutetuille. Osastojen ja piirien johtohenkilöitä unohtamatta. Tarkoitus on saada viestintää monikanavaisemmaksi.

Rekimies ei ole aivan samanlaisissa saappaissa kuin edeltäjänsä Elsi Juupaluoma. Tulevassa tehtävässä itse asiassa yhdistyvät järjestöpäällikön ja puoluesihteerin tehtävät.

– Tarkoitus on, että uutta järjestöpäällikköä ei valita minun tilalleni, vaan sen sijaan valitaan hieman toisella nimikkeellä oleva henkilö, Rekimies kertoo.

Puolueelle haetaankin parhaillaan markkinointi- ja viestintäsuunnittelijaa, jonka tehtävänä on  vahvistaa monikanavaista viestintää ja markkinointia.

Kuuntele Mikko Rekimiehen koko haastattelu KD-Kompassi-ohjelmassa Radio Deillä lauantaina 2.12. klo 12.50 alkaen.

Ylös