Riitta Siitonen in memoriam – SKL:n piirisihteereiden kultakauden viimeisiä työntekijöitä

8.12.2023 klo 13:40 Henkilöt Jouko Jääskeläinen

Kansanedustajana pitkään toiminut Jouko Jääskeläinen muistelee lämpimästi tunnollista ja ystävällistä työntekijää Riitta Siitosta.

Riitta Siitonen (21.2.1936 – 15.10.2023) oli espoolainen ja taustaltaan Etelä-Karjalan kasvatteja. Riitta (o.s. Punnonen) kuului puolisonsa Sepon kautta monihaaraiseen Siitosten sukuun. Elämän keskiössä oli perhe, puoliso sekä tytär ja pojan perhe.

Riitta oli koulutukseltaan yo-merkonomi ja hänellä oli työkokemusta Kansan Raamattuseurasta sekä Suomen Yhdyspankista.

Hänet valittiin Suomen Kristillisen Liiton Uudenmaan piirisihteerin tehtäviin 1. tammikuuta 1987 ja hän jäi eläkkeelle 21. helmikuuta 2001. Samana vuonna puolueen nimi vaihtui Suomen Kristillisdemokraatiksi.

Riitta toimi Kristillisen Liiton eduskuntaryhmässä osa-aikaisena avustajana helmikuusta 1989 yli vuoden 1991 vaalien. Työtodistus kertoo, että hän hoiti tehtävänsä tunnollisesti, avuliaasti ja erittäin ystävällisesti.

Riitta hoiti tehtävänsä tunnollisesti, avuliaasti ja erittäin ystävällisesti.

Sama kokemus ystävällisyydestä jäi minuunkin pysyvästi. Perheinä ehkä mieleenpainuvin yhteinen kokemuksemme oli, kun onnistuneiden vuoden 1991 vaalien jälkeen, noustuani eduskuntaan, söimme kiitosillallista Helsingin Karjalatalolla. Se oli hyvin maustettua kalakeittoa, jonka maku melkein vieläkin tuntuu suussani.

Riitta oli Kristillisen Liiton piirisihteereiden kultakauden viimeisiä työntekijöitä. Rahaa palkkaukseen, vaikkakin osatoimisena, piiritasolla oli tuolloin vielä kohtuullisesti. Riitta oli hoitamassa kolmia Uudenmaan piirin ja myös omalta kannaltani onnistuneita vaaleja vuosina 1991, 1995 ja 1999 sekä luonnollisesti monia kuntavaaleja.

Riitan valoisa muisto elää ja antaa kiitollisuuden tunteen. Hän tiesi, että kaikki hyvät lahjat tulevat Taivaalliselta Isältämme.

Kirjoittaja Jouko Jääskeläinen on toiminut Uudenmaan piirin puheenjohtajana ja oli kansanedustaja 1991–2003, 2011–2015
Ylös