Kristillisdemokraatit saa markkinointi- ja viestintäsuunnittelijan – Viljami Haavisto aloittaa helmikuussa

28.12.2023 klo 16:07 Henkilöt Kristiina Kunnas

Viljami Haavisto valittiin Kristillisdemokraattien markkinointi- ja viestintäsuunnittelijan tehtävään. Haavisto työskentelee vielä tammikuun ajan HC TPS:n viestintäpäällikkönä Turussa ja aloittaa KD:ssä 1. helmikuuta.

Kristillisdemokraatit saa markkinointi- ja viestintäsuunnittelijan. Työtehtävään tuli 11 hakemusta. Puoluejohdon ja puoluetoimiston edustajat haastattelivat kaikki hakijat. Valituksi tuli nykyisin HC TPS Oy:n viestintäpäällikkönä toimiva Viljami Haavisto.

Markkinointi- ja viestintäsuunnittelijan työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva ja se alkaa helmikuussa.

Markkinointi- ja viestintäsuunnittelijasta tulee läheinen työpari erityisesti puoluesihteerille.

– Tehtävä herätti kiinnostusta. Saimme toistakymmentä hakemusta, mistä olimme iloisia. Hakijoista moni olisi sopinut hyvin tähän työtehtävään, mutta kokonaisuutena Viljami Haavisto osoittautui hakijoista tähän tehtävään parhaimmaksi, kertoo puoluesihteeri Mikko Rekimies.

– Puoluehallitus olikin yksimielinen valitessaan Haaviston tehtävään.

– Viljami Haaviston aloittaessa helmikuussa lähdemme heti suunnittelemaan tulevien vaalien viestintää. Kesäkuun alussa ovat EU-vaalit ja huhtikuussa 2025 supervaalit eli yhdistetyt kunta- ja aluevaalit, puoluesihteeri Rekimies muistuttaa.

Haavistolle puolue on ennestään tuttu, sillä hän on työskennellyt KD:n nuorisojärjestön KD Nuorten pääsihteerinä ja oli lisäksi puolueen 2. varapuheenjohtaja vuosina 2019–21. Hän on opiskellut teologiaa Helsingin yliopistossa sekä klassillista filologiaa Turun yliopistossa.

Haavistolle puolue on ennestään tuttu, sillä hän on työskennellyt KD:n nuorisojärjestön KD Nuorten pääsihteerinä ja oli lisäksi puolueen 2. varapuheenjohtaja vuosina 2019–21.

Haavisto toteaa olevansa tosi kiitollinen ajasta, jonka on saanut työskennellä viestinnän kehittäjänä TPS:n leivissä.

– Työ ammattiurheiluseurassa on monipuolista, opettavaa ja mielenkiintoista. Toisin kuin moni ajattelee, toimintoja on paljon enemmän kuin vain jääkiekko.

Ammattiurheiluseura liikuttaa lapsia ja nuoria ja tekee monenmoista yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Tästä ajasta jää paljon hyviä muistoja, kertoo tammikuun loppuun TPS:ssä työskentelevä Haavisto.

Työ ammattiurheiluseurassa on monipuolista, opettavaa ja mielenkiintoista. – HC TPS:n viestintäpäällikkö Viljami Haavisto

Kun Kristillisdemokraatit haki markkinointi- ja viestintäsuunnittelijaa, kypsyi ajatus, josta hän oli jo aiemmin haaveillut.

– Varapuheenjohtajana ollessani suunnittelin silloisen puoluesihteerin Asmo Maanselän kanssa  toisinaan viestintää ja ajattelin, että joskus tätä olisi kiva tehdä työkseni, Haavisto muistelee.

Yrittäjänä hän on tehnyt KD-ehdokkaille ja järjestöille tilaustöitä vielä senkin jälkeen kun oli jo lähtenyt KD Nuorten pääsihteerin paikalta.

27-vuotias Haavisto valittiin KD-tehtävään joulun alla. Se oli päättyvän vuoden toinen merkittävä tapahtuma henkilökohtaisessa elämässä.

– Menin toukokuussa naimisiin ja olen nyt elänyt avioelämää vaimoni Kian kanssa puolisen vuotta, kertoo Haavisto.

 

 

 

 

Ylös