Sari Essayah vierailee lauantaina Jämsässä ja Jyväskylässä, sunnuntaina Joensuussa – viime viikonlopun kohde oli Pirkanmaa

8.12.2023 klo 22:53 Politiikka Kristiina Kunnas

Kansanedustaja, puheenjohtaja, ministeri ja presidenttiehdokas Sari Essayah tekee Keski-Suomen kiertueen viikonloppuna. Lauantaiaamupäivänä hän on tavattavissa Jämsässä. Viime viikonvaihteessa vierailukohteena oli Pirkanmaa.

Sari Essayah’a pääsee tapaamaan Jämsässä Akuliinan aukiolla lauantaina 9. joulukuuta klo 10–n. 11.30. Puuroakin on tarjolla!

Keski-Suomen vierailu jatkuu Jyväskylän kävelykadulle, jossa presidenttiehdokas, kansanedustaja, puheenjohtaja sekä maa- ja metsätalousministeri Essayah on klo 12–13.

Sunnuntaina 10. joulukuuta Essayah on Joensuun Areenan joulumarkkinoilla.

Viime viikonvaihteessa Essayah teki tehokierroksen Pirkanmaalle.

– Vierailimme sunnuntaina 3. joulukuuta Osaran maaseutuopetusyksikössä Hämeenkyrössä, kertoo KD:n puoluevaltuuston puheenjohtaja, Pirkanmaan aluevaltuutettu Riitta Kuismanen.

Hämeenkyrön pitkäaikainen KD-valtuutettu Anna-Kaisa Immonen toteaa isoisänsä perustaneen Maamieskoulun, joka nykyisin on maaseutuopetusyksikkönä osa Saskyn Ammatti-instituutti Iisakkia.

– Sieltä valmistuu ammattilaisia luonto- ja maatalousalalle. Ystävällistä ja hyvää opastusta saimme tilanhoitaja Anu Tuomolalta sekä karjanhoitaja Eija Potilalta, Kuismanen kiittää.

Essayah ja seurue pääsivät tutustumaan myös Osarassa sijaitsevaan Ratsastuskoulu Kartanon Talliin, jonne oli saapunut suuri joukko paikallisia luomutuottajia.

Essayah ja seurue pääsivät viime sunnuntaina tutustumaan myös Osarassa sijaitsevaan Ratsastuskoulu Kartanon Talliin, jonne oli saapunut suuri joukko paikallisia luomutuottajia.

Luomutuottajien edustajana Jukka Heinäsuo esitti huolensa ulkomaisesta tuontiruuasta.

– Suomalainen ruoka ei pysty kilpailemaan hinnalla sellaisen tuotteen kanssa, jonka kasvattaminen oman lainsäädännön nojalla on rikollista, Heinäsuo totesi ministerille.

– Luomutuotannolla meni muutamia vuosia sitten paremmin.

Ministeri Essayah’n mielestä on valitettavaa, että viljelijöiden luomusitoumusten määrä on viime vuodesta laskenut lähes kahdeksan prosenttia.

– Samalla heikon taloustilanteen vuoksi myös luomuelintarvikkeiden kulutus on vähentynyt. Luotan kuitenkin siihen, että taloudellisen tilanteen parantuessa vastuulliset ja kestävät valinnat taas lisääntyvät, Essayah totesi.

– Luomutuotanto on tärkeä osa kestävää ruokajärjestelmää, huoltovarmuutta ja se myös ylläpitää luonnon monimuotoisuutta. Luomutuotanto on kestävän ruuantuotannon edelläkävijä, ministeri jatkoi.

Essayah jatkoi Hämeenkyröstä Tampere-talolle, jossa Tampereen kirjafestareiden sunnuntain kiinnostavin ohjelmanumero täytti Pienen salin ääriään myöten. Elämäni kirja -paneelikeskusteluun osallistuivat presidenttiehdokkaat Mika Aaltola, Sari Essayah, Pekka Haavisto, Jussi Halla-aho, Harry Harkimo, Olli Rehn ja Alexander Stubb. Keskustelua saattoi seurata Aamulehden live-lähetyksen kautta myös kahdessa muussa tilassa, joten kaikki kiinnostuneet messuvieraat pääsivät kuulolle.

– Essayah totesi, ettei ihmiselämässä ole sellaista tilannetta tai kohtaloa, johon ei löytyisi Raamatusta vertaistukea, Kuismanen kertoo.

Maanantaina 4. joulukuuta ministeri-presidenttiehdokas Essayah osallistui vielä Hämeenpuiston maanantaimarkkinoille Tampereella.

Sari Essayah tavattavissa!

la 9.12. Jämsän KD klo 10–11.30 Akuliinan aukiolla, puurotarjoilu

la 9.12. Jyväskylän kävelykatu klo 12–13, glögi- ja piparkakkutarjoilu

su 10.12. Joensuun Areenan joulumarkkinat

ti 12.12. Helsinki, Sanomatalon presidentinvaalitentti klo 17

ke 13.12. UN Women Naiset, rauha ja turvallisuus striimattu presidenttitentti klo 16–17.30

ke 13.12. MTV3 presidenttitentti klo 20–22

pe 15.12. Eduskuntatutkimuksen presidenttitentti klo 18 Turun yliopisto

la 16.12. Lappeenrannan Linnoituksen joulumarkkinat klo 10–12

Seuraa ehdokas-Sarin liikkeitä:

https://www.sariessayah.fi/

Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah pääsi Hämeenkyrön Osarassa kosketusetäisyydelle Saarna-lehmän kanssa. (Kuva Sirpa Pursiainen)

Luomutuottaja Jukka Heinäsuolla oli tärkeää viestiä ministerille: ”Suomalainen ruoka ei pysty kilpailemaan hinnalla sellaisen tuotteen kanssa, jonka kasvattaminen oman lainsäädännön nojalla on rikollista.”

Tampereen Kirjafestarit

Presidenttiehdokkaiden Elämäni kirja -paneelikeskustelu houkutteli Pienen salin ääriään myöten täyteen sunnuntaina 3. joulukuuta. Ehdokkaita tenttasi toimittaja ja kirjailija Matti Mörttinen. (Kuva Anna-Kaisa Noki-Helmanen)

Hämeenpuiston maanantaimarkkinoilla Pirkanmaan aluevaltuutettu Sirpa Pursiainen sekä Sari Essayah. (Kuva Jere Tuononen)

Sari Tanus, Sari Essayah

Kristillisdemokraattien kansanedustajakollegat Sari Tanus ja Sari Essayah Hämeenpuiston maanantaimarkkinoilla Tampereella 4. joulukuuta. (Kuva Jere Tuononen)

 

Ylös