KD Nuoret vaatii, että Suomen olympiajoukkue ei osallistu Pariisin veriolympialaisiin Venäjän ja Valko-Venäjän rinnalla

11.12.2023 klo 09:22 Politiikka Samuli Rissanen

KD Nuoret kritisoi Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK)  päätöstä sallia venäläisten ja valko-venäläisten urheilijoiden osallistuminen Pariisin olympialaisiin vuonna 2024.

Kansainvälisen Olympiakomitean päätös osoittaa kristillisdemokraattisten KD Nuorten mielestä välinpitämättömyyttä Ukrainan hätää kohtaan. Vuoden 2024 Pariisin olympialaisiin ollaan ottamassa mukaan Venäjä, joka käy aktiivista hyökkäyssotaa Ukrainassa sekä Valko-Venäjä, joka on omilla toimillaan tukenut Venäjän sotatoimia.

KD Nuoret muistuttaa kannanotossaan, että olympia-aatteen yhtenä periaatteena on rauhan edistäminen. Nyt komitea on kuitenkin nostamassa raakaa sotaa käyvän valtion yhdeksi kilpailijamaaksi muiden joukkoon. Kansainvälinen Olympiakomitea sotii räikeästi omia periaatteitaan vastaan.

Emme voi antaa Venäjän kiillottaa mainettaan rauhanomaista yhteistyötä vaalivissa olympialaisissa

– Urheilumaailma ei ole irrallaan politiikasta ja ihmisoikeuksista. Emme voi antaa Venäjän kiillottaa mainettaan rauhanomaista yhteistyötä vaalivissa olympialaisissa, KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama sanoo.

KD Nuoret vaatii, että Suomen olympiajoukkue ei osallistu Pariisin veriolympialaisiin Venäjän ja Valko-Venäjän rinnalla.

Lisäksi KD Nuoret esittää, että Kansainvälisen Olympiakomitean tulee tarkastella tapauskohtaisesti muiden valtioiden, kuten Pohjois-Korean, ottamista kisoihin jatkossa.

KD Nuoret on jo aiemmin, vuonna 2022, kritisoinut olympialaisten järjestämistä Kiinassa maan lukuisista ihmisoikeusrikkomuksista huolimatta.

Ylös