Heinolan KD-aktiivit: Annathan äänesi elämän puolesta – presidenttiehdokas Essayah haluaa edistää hyvää saattohoitoa eikä eutanasiaa

4.1.2024 klo 12:48 Mielipiteet & Blogit KD Lehti

Vaalikoneessa presidenttiehdokkaille on esitetty vastattavaksi monenlaisia väittämiä. Yksi kuului seuraavasti: ”Eutanasia pitää laillistaa osaksi suomalaista terveydenhoitoa.”

Vastaukset liikkuivat välillä täysin eri mieltä ja täysin samaa mieltä. Vastauksista ilmenee, että vain presidenttiehdokas Sari Essayah seisoi ryhdikkäästi puolustamassa elämää. Äärivasemmalla yksi ehdokas puolestaan kannatti täysin rinnoin eutanasiaa, jota myös armomurhaksi kutsutaan. Kaikki toiset ehdokkaat seilasivat välimaastossa, eivätkä selkeästi puolustaneet elämän ainutlaatuisuutta.

Tämä asetelma vaikuttaa monen mielestä hämmästyttävältä, koska aikaisemmin Suomen lääkäriliitto, kirkon piispat, sekä lukuisa joukko huippuasiantuntijoita ovat vastustaneet suunniteltua eutanasialakia. Onneksemme myös eduskunta torjui jokin vuosi sitten eutanasialain, vaikka sitä oli silloin puolustamassa hyvinkin vaikutusvaltaisia suomalaisia. Monissa Euroopan maissa eutanasialaki on saanut hyvin kyseenalaisia piirteitä, koska tuossa laissa on niin paljon kaltevia pintoja ja elämä on lopetettu toisinaan kehitysvammaisilta jopa hyvin nuoriltakin ihmisiltä. Ollaan vaarallisilla vesillä, jos hoitaja- lääkäri- tai rahapulan vuoksi ollaan taas tuomassa eutanasialakia päättäjien pohdittavaksi.

Sari Essayah sanoo, että eutanasian sijaan Suomessa on kehitettävä hyvää saattohoitoa.

Sari Essayah sanoo, että eutanasian sijaan Suomessa on kehitettävä hyvää saattohoitoa.

Myös useat lääkärit sanovat, että saattohoidon kehittäminen on oikea ja eutanasiaa inhimillisempi tapa. Essayah on entisenä maailman huippukävelijänä puolustanut terveitä ja raittiita elämäntapoja. Hän myös taitavasti luotsaa maa- ja metsätalousministerinä Suomen omavaraisuutta ruuan tuotannossa, sekä yleensä koko valtakunnan ja kansalaisten hyvinvointia. Entisenä EU-parlamentin jäsenenä ja puolueen puheenjohtajana hänellä on hyvää pelisilmää presidentille kuuluvissa tehtävissä. Essayah on myös eduskunnassa tehdyn selvityksen mukaan, yksi luotetuimmista kansanedustajista, jota arvostetaan yli puoluerajojen.

Annathan sinäkin äänesi elämän puolesta ja kirjoitat numeron 9 presidentinvaaleissa.

Kauko Kekkonen
Risto Auvinen
Hanna-Liisa Endén
Jade Gustafsson
Tatiana Harmone
Katja Komonen
Jorma Peltonen
Jouko Vuorenniemi

allekirjoittajat ovat KD:n Heinolan osaston johtokunnan jäseniä
Sari Essayah

Heinolan KD-kaupunginvaltuutetut ja KD-johtokunnan jäsenet kannustavat äänestämään numeroa 9 tulevissa presidentinvaaleissa. Maa- ja metsätalousministeri, presidenttiehdokas Sari Essayah vieraili Hämeenkyrön Osarassa joulukuussa. (Kuva Sirpa Pursiainen)

Ylös