”Sari Essayahin sydämellä on Suomen etu ja suomalaisten paras” – Katriina Hiippavuoren mukaan KD:n presidenttiehdokas erottuu muista arvomaailmaltaan

10.1.2024 klo 10:44 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien 2.varapuheenjohtaja Katriina Hiippavuori muistuttaa, että puolueen presidenttiehdokas Sari Essayah on ehdokkaista ainoa, joka osallistuu tällä hetkellä presidentin johdolla ulko ja turvallisuuspolitiikkaa linjaavaan ministerivaliokuntaan.

Kristillisdemokraattien 2.varapuheenjohtaja Katriina Hiippavuori arvioi puolueen presidenttiehdokkaan, Sari Essayahin, vahvuuksia tänään YLE:llä kristillisdemokraattien puoluepäivän alkajaisiksi.

Essayahia eduskunnassa avustavan Hiippavuoren mukaan Essayah on ainut yleiskonservatiivinen vaihtoehto varsin liberaalissa ehdokasjoukossa. Essayah on lisäksi ehdokkaista ainoa, joka osallistuu tällä hetkellä presidentin johdolla ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa linjaavaan ministerivaliokuntaan.

– Tämä valiokunta antaa hänelle ajankohtaisimmat tiedot ulko- ja turvallisuuspolitiikan tilanteesta.

Hiippavuori pitää pitkän linjan poliitikkoa, neljännen kauden kansanedustajaa, entistä europarlamentarikkoa sekä maa- ja metsätalousministerinä vaikuttavaa Essayahia sinivalkoisena suomalaisena.

–Essayahin sydämellä on Suomen paras ja kaikessa suomalaisten etu.

Muista meritoituneista presidenttiehdokkaista Essayah eroaa eniten arvoiltaan: Hiippavuoren mukaan Essayah on ehdokasjoukossa konservatiivinen vaihtoehto.

– Hänen arvonsa rakentuvat kestävälle kristilliselle arvoperustalle. Samalle perustalle, jolle Suomen kansakin on historian aikana rakentunut.

Essayahin kampanjaslogan on Parasta Suomelle. Suomen paras taas koostuu turvakolmiosta, jossa yhden sivun muodostaa turvallinen ja kriisin kestävä Suomi. Toisesta sivusta vastaa kansainvälistä yhteistyötä tekevä Suomi. Nämä epäävät lähimmäsyhteiskunnan perustalla.

Essayahin ei lukeudu vaalien ennakkosuosikkeihin. Hiippavuoren mukaan osin mediankin rakentama kaksinkamppailu on vienyt presidentivaaleissa muilta ehdokkailta kannatusta.

Toisaalta kampanjat ovat nyt vasta pääsemässä täyteen vauhtiin ja suomalaiset ovat heränneet vaaleihin. Väittelyissä on keskitty ulko-ja turvallisuuspolitiikkaan, mutta toisaalta arvoista on puhuttu vähemmän.

– Iso osa kansalaisista ei vielä tiedä, ketä aikoo vaaleissa äänestää, Hiippavuori muistuttaa.

YLE:n haastattelussa todettiin niin ikään, että Essayah erottuu muista ehdokkaista myös siinä, että hän on vankka Israelin tukija ja halunnut viestittää, millaisessa turvallisuuspoliittisessa ympäristössä Israelin on toimittava ja huolehdittava kansalaistensa turvallisuudesta.

Arvokysymyksistä käsiteltiin jälleen kerran ehdokkaan suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin.

Hiippavuoren mukaan Sari Essayahilla on vahva käsitys jokaisen ihmisarvosta, johon eivät vaikuta identiteetti, teot tai tekemättä jättämiset.

– Vaikka ajattelisi, että jokin elämäntapa ei ole kristillisten arvojen mukaista, se ei tarkoita sitä, että pitäisi ihmistä vähempiarvoisena.

Hiippavuori muistutti kysymyksen homoseksuaalien avioliittoon siunaamisesta olevan kirkon sisäinen kysymys.

– Kirkko tekee omat linjauksensa. Kristillisdemokratia on kristillisdemokraattinen, poliittinen aate.

Ylös