”Uskalla äänestää arvojesi mukaan” – Katriina Hiippavuori haastaa kristillisiä perusarvoja kunnioittavat äänestämään Sari Essayahia

12.1.2024 klo 11:33 Politiikka Samuli Rissanen

KD:n varapuheenjohtaja Katriina Hiippavuori on vastannut Sari Essayahin presidentinvaalikampanjan näkyvyydestä sosiaalisessa mediassa. Hän kertoo KD-Kompassi-ohjelmassa miten Sari Essayah erottuu muista ehdokkaista ja miksi häntä kannattaa äänestää.

Presidentinvaalien ennakkoäänestys käynnistyy ensi viikon keskiviikkona 17.1.. Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja Katriina Hiippavuori on vastannut Sari Essayahin presidentinvaalikampanjan some-viestinnästä. Hän kertoo, että suomalaiset alkavat nyt heräilemään toden teolla presidentinvaaleihin.

– Sosiaalinen media on tietysti tänä päivänä hyvin keskeisessä asemassa: ihmiset haluavat nähdä ja tietää mitä ehdokkaalle kuuluu, missä hän menee ja minkälaisia kannanottoja hän tekee.

– Sosiaalinen media lähtee kuitenkin lentoon silloin, kun kansalaiset ja kentän väki sitä alkavat käyttämään eli haastan tässä ihan jokaista mukaan sosiaalisen median viestintään.

Aihetunnisteina presidentinvaaleissa voi käyttää #Pressayah ja #ParastaSuomelle.

Sari Essayah on kokenut poliitikko eikä oikeastaan paljon esittelyjäkään kaipaa, mutta niin ovat muutkin presidentinvaalien ehdokkaat. Joukkoon mahtuu entisiä ministereitä, entinen pääministeri sekä EU-komissaareja.

Sari Essayah erottuu tästä joukosta Hiippavuoren mukaan siten, että on ainut yleiskonservatiivinen vaihtoehto.

– Sarin sydämellä on Suomen paras; hän on ehdokas joka ennen kaikkea haluaa ajatella Suomen ja suomalaisten etua ja parasta ja pysähtyy riittävän usein myöskin pohtimaan, että miten ja miksi.

Tämän lisäksi Essayah on ainoa ehdokkaista, joka istuu ministerinä ajankohtaisten asioiden äärellä presidentin johdolla kokoontuvassa ulko- ja turvallisuuspolitiikka luotsaavat ministerivaliokunnassa.

– Se on tärkeä meriitti, kun pohditaan, että mikä on ajankohtaisin tieto Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikassa tällä hetkellä, Hiippavuori sanoo.

Hän muistuttaa, että presidentinvaalit ovat ennen kaikkea henkilövaalit. Nyt, kun koko Suomi on sama äänestysalueetta, kannattaa hänen mukaansa ehdottomasti uskaltaa valita paras vaihtoehto ja äänestää itselleen läheisintä ja arvoiltaan ominta ehdokasta erityisesti 1.presidentivaalikierroksella, jolloin tämä on helpointa.

Taktinen äänestäminen, joka tuli eduskuntavaaleissa varsin tutuksi, on kuitenkin jo pesiytynyt presidentinvaalien 1.kierroksen tunnelmiin, vaikka omankin puolueen ehdokas olisi valittavana. Siinä lähdetään äänestämään ikäänkuin jo toisen kierroksen edellyttämällä tavalla eli ei välttämättä äänestetä niinkään sitä ominta ehdokasta vaan äänestetään jotakuta toista ehdokasta tai puoluetta vastaan.

– Uskalla äänestää arvojesi mukaan, Hiippavuori toteaa tähän yksiselitteisesti.

Ja lisää:

– Haastaisin tässä niin kristityt, mutta myöskin ihmiset, jotka ajattelevat, että kristilliset perusarvot ovat yhteiskunnan kantava kivijalka, äänestämään ensimmäisellä kierroksella itselle parhainta ehdokasta.

Kuuntele koko Katriina Hiippavuoren haastattelu KD-Kompassi-ohjelmassa Radio Deillä lauantaina 13.1. klo 12.50 alkaen.

Ylös