Näin ajattelen Sarista -sarja: Eija-Riitta Korholan mielestä Essayah on taistelija

15.1.2024 klo 22:28 Henkilöt KD Lehti

Sari on taistelija, toteaa filosofian tohtori Eija-Riitta Korhola. Essayah työskenteli Korholan kanssa samaan aikaan Euroopan parlamentissa 2009–2014.

Meillä on monta taitavaa presidenttiehdokasta näissä vaaleissa, mutta Sari Essayah nousee silmissäni ylitse muiden. Osaavuus, edustavuus, neuvottelukyky ja kielitaito ovat kaikki välttämättömiä ehtoja, mutta eivät riittäviä ehtoja. Sarillakin on näitä kaikkia, mutta tunnen hänet myös taistelijana, joka ei suostu myymään itsenäisyyttämme ja kansallisomaisuuttamme huimaa vauhtia muuttuvassa maailmassa.

Luotan, että Sari ei ole globaalien virtausten ajopuu, vaan hän kysyy riittävän usein itseltään ja muilta, miksi ja miten.

Sari on rohkea nainen, joka huomaa avata suunsa ajoissa. Sarilla on omatunto. Luotan, että hän laittaa kansamme edun oman etunsa edelle.

Sari on rohkea nainen, joka huomaa avata suunsa ajoissa. Sarilla on omatunto. Luotan, että hän laittaa kansamme edun oman etunsa edelle.

Olemme tehneet työtä yhdessä ja olen läheltä seurannut tapaa, jolla hän toimii. Odotan näissä vaaleissa yllätystä, kun äänestäjät havaitsevat pienen puolueen edustajan suuren potentiaalin.

Eija-Riitta Korhola
filosofian tohtori
edustaja Euroopan parlamentissa 1999–2014

 

Näin ajattelen Sarista -sarjan on koonnut Kristiina Kunnas

Ylös