”Nyt ei ole taktikoinnin aika vaan vastuullisen äänestämisen aika” – Sari Tanus kehottaa äänestämään presidentinvaaleissa parasta ehdokasta

16.1.2024 klo 09:27 Politiikka Samuli Rissanen

– On ehdottoman tärkeää, että kansalaiset äänestävät Suomen presidentiksi parasta ehdokasta heti 1.kierroksella, kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus kehottaa.

Presidentinvaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 17. tammikuuta, ja moni pohtii jo nyt, pitäisikö äänestää taktisesti vai sitä itselle ominta ehdokasta. Taktinen äänestäminen tuli suurelle yleisölle tutuksi viime kevään eduskuntavaaleissa. Se tarkoittaa, että sen sijaan, että äänestää itselle ominta puoluetta tai ehdokasta, äänestääkin jotakuta toista puoluetta tai ehdokasta vastaan.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus ei suosittele taktista äänestämistä presidentinvaaleissa. Hän pitää tärkeänä, että kansalaiset äänestävät Suomen presidentiksi parasta ehdokasta heti 1. kierroksella.

– Nyt ei ole politikoinnin eikä taktikoinnin aika vaan vastuullisen äänestämisen aika. Se tarkoittaa äänen antamista hänelle, joka on paras presidentiksi.

Tanus antaa äänestyssuosituksen KD:n presidenttiehdokkaasta Sari Essayahista,

– Hän on monena vuonna valittu eduskunnan kaikista kansanedustajista arvostetuimmaksi kansanedustajaksi. Hän on saanut arvostusta laajalti läpi eri puoluekenttien, Tanus perustelee.

Essayah on saanut arvostusta ja on tunnettu myös kansainvälisesti. Hän on toiminut muun muassa menestyksellisesti meppinä, Kansainvälisen Olympiakomitean jäsenenä ja viime ajat valtioneuvoston jäsenenä, maa-ja metsätalousministerinä, joka on sitkeästi puolustanut Suomen etuja EU:ssa.

– Jo vuosia sitten hän toi mainetta ja kunniaa Suomelle kansainvälisesti menestyneenä, arvostettuna urheilijana, mistä hänet laajalti edelleen tunnetaan, Tanus muistuttaa.

Hänen kokemuksensa Sari Essayahista on, että tämä pystyy keskustelemaan monimutkaisista ja vaikeistakin asioista rakentavasti ja osaa esittää näkemyksensä selkeästi, helposti ymmärrettävästi.

– Lisäksi hän on hyvin ahkera tekemään työtä. Myös presidentin puolisona Sarin puoliso Roope on edustava ja kannustava, Tanus summa.

Presidentin vaalien ennakkoäänestys käydään kotimaassa 17.–23. tammikuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 28.1. Mahdollinen toinen vaali järjestetään sunnuntaina 11. helmikuuta ja sen ennakkoäänestys 31.1.–6.2.

Ylös