”Suomi nousee vain työllä ja yrittämisellä, ei poliittisilla lakoilla” – Sari Tanus kiittää työministeriä uutterasta tosiasioiden esilläpitämisestä

20.2.2024 klo 19:10 Politiikka Samuli Rissanen

Välikysymyskeskustelussa työministeri Arto Satonen sai taustatukea kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanukselta, joka kiitti omassa puheenvuorossaan Satosta. – Olette jaksaneet selittää, miten nämä asiat todellisuudessa ovat, Tanus sanoi.

Hallitus on vastannut välikysymykseen työmarkkinakaaoksesta, jota oppositio pitää hallituksen aiheuttamana. Hallituksen ohjelman puolustamisesta välikysymyskeskustelussa vastannut työministeri Arto Satosen mukaan Suomessa on ollut viimeisten vuosikymmenien aikana kahdenlaisia hallituksia: niitä, jotka eivät ole edes yrittäneet tehdä työmarkkinauudistuksia, ja niitä, jotka ovat yrittäneet mutta lopulta taipuneet lakkojen edessä.

Hän muistutti eduskuntaa siitä, mitä Suomen kilpailukyvylle on viimeisen parin vuosikymmenen aikana tapahtunut:

– Nokian menestys teki meistä maailman kärkeä, ja mitoitamme yhä julkiset menomme sen mukaan, vaikka olemme pudonneet jo kauas maailman kärjestä. Kärjen saavuttamiseksi rimaa pitäisi nostaa, mutta SAK ja vasemmisto-oppositio yrittävät estää kaksin käsin.

Satonen sai taustatukea kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanukselta, joka kiitti omassa puheenvuorossaan Satosta.

– Olette kerta toisensa jälkeen jaksaneet selittää ja selittää uudelleen ja uudelleen, kuinka nämä asiat todellisuudessa ovat. Suomi nousee vain työllä ja yrittämisellä. Työn tekemisen ja työn teettämisen pitää olla kannattavaa. Suomi ei nouse poliittisilla lakoilla. Suomi ei nouse Suomea pysäyttämällä eikä työntekijöitä pelottelemalla.

Tanuksen mukaan on ollut hyvin hämmentävää kuunnella monia opposition puheita ja väittämiä.

– Ne ovat toistaneet joidenkin kovaäänisten ay-johtajien väittämiä, ja olen miettinyt, onko todellisuudessa hallitusohjelmaa ja sen esityksiä edes luettu.

– Ruotsissa näitä muutoksia on todellakin tehty sopien. Suomessa osapuolet eivät ole voineet sopia, eivät ole onnistuneet sopimaan, ja sen takia vastuullinen hallitus tekee nyt niitä muutoksia.

Ylös