Latvia, Liettua, Viro, Ruotsi, Suomi ja Tanska koolla – Essayah osallistuu ministerikokoukseen Liettuassa

21.2.2024 klo 08:18 Ulkomaat KD Lehti

Ministerikokouksen teemana ovat pohjoisten olosuhteiden maataloudelle aiheuttamat haasteet ja niiden huomioon ottaminen EU-lainsäädännössä.

Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah osallistuu keskiviikkona 21. helmikuuta Liettuan Trakaissa järjestettävään Baltian ja Euroopan unioniin kuuluvien pohjoismaiden maatalousministereiden kokoukseen.

Nämä niinsanotut 3+3-maat, siis Suomi, Ruotsi, Tanska, Viro, Latvia ja Liettua, toimivat tiiviisti yhdessä maataloutta koskevissa EU-asioissa. Yhteinen vaikuttaminen on pienien ja pohjoisten jäsenmaiden kannalta tärkeää. Kokouksen on kutsunut koolle Liettuan maatalousministeri Kęstutis Navickas.

Keskustelunaiheina ovat esimerkiksi EU:n yhteinen maatalouspolitiikka sekä ilmastonmuutostoimet unionin pohjoisten alueiden näkökulmasta.

Ministerikokouksen teemana ovat pohjoisten olosuhteiden maataloudelle aiheuttamat haasteet ja niiden huomioon ottaminen EU-lainsäädännössä. Keskustelunaiheina ovat esimerkiksi EU:n yhteinen maatalouspolitiikka sekä ilmastonmuutostoimet unionin pohjoisten alueiden näkökulmasta.

Tapaaminen tarjoaa ministereille mahdollisuuden keskustella myös muista ajankohtaisista asioista, kuten komission aloitteesta suden suojelustatuksen muuttamiseksi.

Huom.
Korjattu kuvatekstiin oikeiden maiden nimet keskiviikkona klo 18.34. 3+3-maihin kuuluvat Baltian Latvia, Liettua ja Viro sekä EU:n pohjoismaiset jäsenmaat Ruotsi, Suomi ja Tanska.
Ylös