Jonossa on miljardien investointihankkeet – Peter Östman kysyy, miten lupamenettelyä aiotaan sujuvoittaa

22.2.2024 klo 17:19 Politiikka Samuli Rissanen

Suomen talouden kasvu on yrittäjien käsissä, kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman sanoo.

Östman piti eduskunnan torstaisella kyselytunnilla esillä yrittäjien tilannetta. Hän muistutti, että jos yrittäjät uskaltavat ottaa riskiä, investoida ja työllistää, niin kestävä kasvu voi jatkua ja työllisyys parantua.

– Suomi tarvitsee lisää vientiä, mutta se edellyttää myös sen, että suomalaiset yritykset investoivat ja saamme myös ulkomaisia investointeja Suomeen.

Tämä edellyttää Östmanin mukaan vakautta työmarkkinoilla. Hän kysyi, miten ulkomaisten investointien saamista Suomeen voisi vauhdittaa lupamenettelyjä sujuvoittamalla.

– Haluaisin kysyä asianomaiselta ministeriltä: Meillä on lupajonossa tällä hetkellä miljardien investointihankkeita. Hallitusohjelmassa on kirjaus siitä, että me aiomme puuttua ja saada sujuvuutta tähän yhden luukun periaatteella.

Ministeri Ville Rydman mukaan byrokratia eli luvituspuoli on keskeinen este ja hidaste sille, että Suomeen saataisiin kunnollisia investointeja. Sujuvoittamisen eteen on käynnissä iso työmaa.

Lisäksi työmarkkinauudistukset pyritään viemään läpi.

Käynnissä on myös fuusioprosessi valtion erityisrahoitusyhtiön osalta.

– Meillä on jatkuvasti suunnitteilla erilaisia pieniä viennin edistämismatkoja yhteistyössä elinkeinoelämän ja yritysten kanssa, jotta saamme avattua uusia markkinoita. Palasin juuri hiljattain Indonesiasta erittäin onnistuneelta viennin edistämismatkalta.

Ylös