”Tuntuu kolmekymppiseltä” – Sari Tanus 60 vuotta!

22.2.2024 klo 14:49 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanusta juhlittiin KD:n eduskuntaryhmän kokouksen yhteydessä eduskunnassa. Tamperelainen kansanedustaja täyttää tänään 60 vuotta.

– Tuntuu kolmekymppiseltä, iloisesti yllätetty Tanus sanoo.

Hän tarkentaa, että on saanut elää 30 plus 30 vuotta ja toivoo, että tunne olisi yhtä hyvä vielä 90-vuotiaana, 30 vuoden kuluttua.

Tamperelaisen kansanedustajan ja erikoislääkärin elämä oli vähällä päättyä jo ennen syntymää, kun hänen vanhempansa joutuivat autokolariin äidin vielä odottaessa lastaan. Tapahtuma varjosti elämää vielä nuoruudessakin ja oli läsnä juuri merkkipäivinä.

– Ajattelin nuorena, että nyt olen saanut elää 15-vuotiaaksi, sitten kaksikymppiseksi, Tanus kertoo.

Kuusikymmenvuotispäivänä oli tilaisuus myös käydä hieman läpi mennyttä elämää: Tanus toimi erikoislääkärinä ja kahden kiekkoilevan pojan ”hockey-mamman” rooleissa, mutta ryhtyi kansanedustajaehdokkaaksi vuoden 2015 vaaleissa. Sitä ennen ajatus oli tehdä lääkärin työtä eläkeikään asti. Toisin kävi.

Sen pystyivät aikanaan ennustamaan myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman ja puolueen puheenjohtaja Sari Essayah, joka tapasi Tanuksen ensimmäistä kertaa juuri vaalikentillä Tammelan torilla. Östman puolestaan näki ensiväläyksen Tanuksesta tv-ruudun välityksellä, kun tämä oli keräämässä nimiä Omantunnonvapaus-kansalaisaloitteeseen.

Poliitikko mitataan siinä, miten hän kohtaa ihmisiä arjen keskellä. – Sari Essayah onnitellessaan Sari Tanusta

Sekä Östmanille että Essayahille tuli tunne, että ”tuossa on Pirkanmaan seuraava kansanedustaja” Leena Rauhalan pitkän ja menestyksekkään kansanedustajan uran jälkeen.

– Sinulle on hyvä ote tähän työhön ja haluat olla vaikuttamassa. Olet myös hyvä kohtaamaan ihmisiä; se on äärimmäisen tärkeätä poliitikon työssä. Poliitikko mitataan siinä, miten hän kohtaa ihmisiä arjen keskellä, Essayah sanoi.

Ylös