”Suuri kunnioitus hänen elämäntyöstään” – entinen kansanedustaja, KD Naisten kunniapuheenjohtaja Leena Rauhala on kuollut

5.3.2024 klo 15:20 Uutiset KD Lehti

Arvostettu KD-poliitikko, neljän kauden ex-kansanedustaja, sosiaalineuvos Leena Rauhala menehtyi lauantaina 2. maaliskuuta. – Leena on nyt mennyt Taivaan kotiin. Kristilliset arvot olivat hänelle elämän tärkein perusta ja sen pohjalta kumpusi rakkaus lähimmäistä kohtaan, kirjoittaa ystävä ja poliitikkokollega Sirpa Pursiainen muistokirjoituksessa.

Leena syntyi helmikuun viimeisenä päivänä sotavuonna 1942 kaksosensa Leean kanssa. Hän toimi Pirkanmaan Kristillisdemokraattien kansanedustajana 1999–2015, yhteensä neljä kautta. Leena Rauhala ja Leea Hiltunen herättivät huomiota 1999 tultuaan valituiksi samanaikaisesti eduskuntaan – Rauhala Pirkanmaalta ja Hiltunen Satakunnasta. He olivat eduskunnan historian ensimmäiset identtiset kaksoset.

Rauhala työskenteli ennen kansanedustajan uraansa lehtorina sairaanhoitajien maisterikoulutusohjelmassa.

Tampereen kaupunginvaltuutettuna Rauhala oli kuusi kautta. Hän toimi aktiivisesti myös KD Naisissa ja hänet nimettiin KD Naisten kunniapuheenjohtajaksi vuonna 2021.

Leenan sydämellä politiikassa olivat erityisesti heikommassa asemassa olevat.

Leenan sydämellä politiikassa olivat erityisesti heikommassa asemassa olevat. Hän puolusti ikääntyvien oikeuksia hyvään ja merkitykselliseen elämään, mielenterveyskuntoutujien oikeutta palveluihin ja asunnottomien sekä kaikin tavoin päähän potkittujen oikeutta ihmisarvoiseen elämään.

Rauhala toimi lukuisissa järjestöissä ja seurakunnan luottamustoimissa loppuun asti

Leena toimi lukuisissa järjestöissä merkittävissä tehtävissä sekä seurakunnan luottamustoimissa aina elämänsä loppuun asti. Hän oli perustamassa Kristillistä palvelukotiyhdistystä Elämän puu ry:tä ja toimi Hyvänolon Elämänpuu Oy:n hallituksen puheenjohtajajana. Yhdistyksen omistama yritys tarjoaa merkityksellistä elämää ikääntyneille, elämää, jossa myös kristilliset arvot saavat olla läsnä. Leena toimi Pirkanmaan ViaDian hallituksen puheenjohtajana. ViaDia tekee merkittävää työtä asunnottomien ja vankilasta kotoutuvien parissa sekä jakaa ruoka-apua köyhille. Lisäksi hän toimi Kristillinen Eläkeliitto Ry:n Hämeen piirin puheenjohtajana sekä Sopimusvuoren hallituksen ja Tampereen NNKY:n hallituksen jäsenenä. Leena toimi myös auttavan puhelimen vapaaehtoisena useiden vuosien ajan.

Leenalle kristilliset arvot olivat elämän tärkein perusta ja sen pohjalta kumpusi rakkaus lähimmäistä kohtaan. Elämän Leena koki olevan Jumalan lahja.

Lämmin osanotto Leena Rauhalan omaisille. Suuri kunnioitus hänen elämäntyöstään jääköön sydämiimme.

Sirpa Pursiainen-Hautala

Kirjoittaja on Leena Rauhalan ystävä ja Tampereen kaupunginvaltuutettu sekä Pirkanmaan aluevaltuutettu

 

Ylös