”Olemme tehneet näiden eteen kovasti työtä” – Satsaukset nuorisoon ja urheiluun ilahduttivat Mika Poutalaa

21.3.2024 klo 17:18 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Mika Poutala on tyytyväinen hallituksen päättämiin lisäsatsauksiin, jotka kohdistuvat etsivään nuorisotyöhön ja urheilun edistämiseen.

Hallitus on päättänyt esittää lisätä 1,1 miljoonaa euroa liikuntaan ja urheiluun ja reilut 2 miljoonaa euroa liikunnallisen elämäntavan ja liikuntaolosuhteiden edistämiseen.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja, entinen huippu-urheilija Mika Poutala kertoi lisätalousarvioesityksestä vielä kolmannenkin myönteisen asian.

– Yli 3 miljoonaa euroa on osoitettu etsivään nuorisotyöhön kouluissa ja oppilaitoksissa sekä nuorten työpajatoimintaan, hän kertoi eduskunnan torstaisella kyselytunnilla.

Poutala totesi, että kristillisdemokraatit ovat tehneet kovasti työtä näiden asioiden eteen ja halusi kiittää liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeriä edellä mainituista päätöksistä.

– Haluaisin kysyä, minkälainen vaikutus näillä panostuksilla tulee olemaan sekä nuorten hyvinvoinnin lisääntymiseen että syrjäytymisen ehkäisemiseen, Poutala tiedusteli.

Ministeri Sandra Bergqvistin mukaan päätöksissä on kyse hallituksen nuorisopaketista ja urheilupaketista. Nuorisopakettiin on myönnetty 3 miljoonaa euroa, ja se kohdennetaan etsivään nuorisotyöhön ja nuorten työpajatoimintaan.

– Urheilupaketissa panostetaan siihen, että huippu-urheilijat voivat entistä paremmin valmistautua kesän 2024 olympialaisiin ja vuoden 2026 talviolympialaisiin, Bergqvist kertoi.

Ylös