”Piiri ja kunnat tulivat tutuiksi” – Aura Elliott aloitti Pirkanmaan puheenjohtajana keskellä vaalikampanjaa

25.3.2024 klo 15:08 Viikon valtuutettu Samuli Rissanen

Pirkanmaan piirin uusi puheenjohtaja Aura Elliott joutui heti presidentinvaaleissa kampanjatyön syvään päätyyn, mutta on selvinnyt ryminällä käynnistyneestä piirijohtajan arjesta kunnialla.

Tällä hetkellä varhaiskasvatusyrittäjänä työskentelvällä Elliotilla opettajatausta ja teologin koulutus.

Kuusi vuotta sitten hän päätyi kuntavaaleihin ehdokkaaksi KD:n listoille. Nyt menossa on jo toinen kausi Vesilahden kunnanvaltuustossa.

Viime vuonna Pirkanmaan piirin syyskokouksen alla häntä lähestyttiin ja kysyttiin, että olisiko hän halukas asettumaan ehdolle puheenjohtajakisassa ja käytettävissä tehtävään.

Nykyinen elämäntilanne, jossa on taas hieman enemmän aikaa, puolsi ratkaisua.

– Olen ollut Jukon luottamushenkilönä 20 vuotta, joten yhteisten asioiden hoitaminen on tuttua muualtakin kuin kuntapolitiikasta.

Elliott joutui kuitenkin heti keskelle vaalisumaa: Presidentinvaalien ensimmäinen kerros käytiin heti tammikuussa ja ja tulossa on vielä eurovaalit kesäkuussa.

– Kenttäväen mielestä presidentinvaalit menivät hyvin Pirkanmaan kampanjan osalta, mutta olihan se pudotus suoraan syvään päähän.

Elliott kertoo kuitenkin saaneensa tukea aluevaltuutetuilta ja edelliseltä puheenjohtajalta Piia Nurmelalta, joka toimii Elliotin kanssa samassa osastossa. Kiitokset saa myös Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Riitta Haapala.

– Pirkanmaan kaikki kunnat ja paikallisosastojen toimijat ovat nyt tulleet tutuiksi, ja siinä mielessä on ollut mukava alku.

Pirkanmaan piiri on laaja alue. Tampere suurena yliopistokaupunkina on keskus, mutta  seutukunnassa on paljon erikokoisia kaupunkeja ja pienempiä kuntia kuten Vesilahti, jossa Elliott asuu.

– Joissakin kunnissa on vain yksi KD-valtuutettu, mutta piiritasolla mukana on aktiivisia vastuunkantajia ja ihmisiä, jotka haluavat vaikuttaa. Useampi aluevaltuutettukin on ja tietenkin Sari Tanus eduskunnassa.

Elliott aloitti vuoden alussa myös KD:n puoluehallituksessa, joka koostuu piirien ja erityisjärjestöjen johtajista. Hänen mukaansa on tärkeä nähdä muita piirijohtajia kasvokkain, verkostoitua ja saada vertaistukea.

Kristillisdemokratiassa hän pitää tärkeimpänä sitä, että ”viljellään ja varjellaan”, vaikutetaan oman kotikunnan ja koko Suomen parhaaksi, oikeudenmukaisesti. Huolehditaan elinvoimaisuudesta, mutta ei hylätä ketään.

– Pitäisi välttää kahtiajakautumista, jossa on hyväosaiset ja sitten todella huono-osaiset.

– Perhe on ydinyksikkö ja sen on saatava riittävä tuki, jotta perhe hoitaa perheelle kuuluvat tehtävät. Ensisijaisesti lasten kasvatusvastuu on perheellä. Varhaiskasvatus ja koulu tukee sitä, mitä perheissä tapahtuu.

Aura Elliott

Ikä: 54
Ammatti: varhaiskasvatusyrittäjä 
Koulutus: BRE, KM, JET
Perhe: mies ja kaksi aikuista lasta
Luottamustehtävät: kunnanvaltuutettu, rakennus&ympäristölautakunnan puheenjohtaja, kaavatoimikunnan jäsen, KD Pirkanmaan piirin pj.
Harrastus: rikossarjojen katselu, opiskelu, kävely 

Kuuntele koko Elliotin haastattelu KD-Kompassi-ohjelmassa Radio Deillä lauantaina 30.3. klo 12.50 alkaen.

 

Ylös