KD:n eurovaalikampanja liikkeelle Tampereen Keskustorilta – ”Nyt jos koskaan tarvitaan järjen ääntä”

8.4.2024 klo 19:55 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien eurovaalikampanja on potkaistu käyntiin. Tampereen takatalvisella Keskustorilla oli viime lauantaina KD:n eurovaaliehdokkaita sekä puolueen puheenjohtaja Sari Essayah.

– Kovin moni ei tiedä sitä, että eduskunnan arvion mukaan puolet lainsäädännöstä koskee jollakin tavalla EU-asioita, muistuttaa eurovaaliehdokas ja KD:n 2. varapuheenjohtaja Katriina Hiippavuori.

– Jos mietitään Suomen kansallista etua, niin EU-vaalit ovat itse asiassa kaikki merkittävimmät vaalit. Joten jos me kristillisdemokraatit emme lähde vaaliuurnille, täyttää sen paikan todennäköisesti joku muu – jota emme ehkä haluaisi sinne. Siksi tämä on hätähuuto: Kehotan kaikki ja lähtemään europarlamenttivaaleissa äänestämään, Hiippavuori kannustaa.

Jos me kristillisdemokraatit emme lähde vaaliuurnille, täyttää sen meppipaikan todennäköisesti joku muu – jota emme ehkä haluaisi sinne. – Katriina Hiippavuori

KD haluaa jälleen oman europarlamentaarikon.

– Kun Kristillisdemokraatit ja Liike Nyt solmivat teknisen vaaliliiton, lähdemme tavoittelemaan kahta paikkaa.

– Haluamme palauttaa EU:n vahvojen kansallisvaltioiden yhteenliittymäksi. Emmekä halua liittovaltiota, Hiippavuori torjuu.

Maa- ja metsätalousministeri, KD:n puheenjohtaja Sari Essayah ehti kesken puoluehallituksen kokouksen Keskustorin tapahtumaan.

– EU-tason sääntely, joka esimerkiksi on tulossa meidän metsätalouteen, unohtaa jäsenmaiden realiteetit, Essayah kritisoi.

– Meidän vaaliteemaamme eli Järjen ääntä tarvitaan erityisesti nyt EU-pöytiin.

– Komission sellainen kunnianhimo ilmasto- ja ympäristökysymyksissä, joka ei ota huomioon erilaisia lähtökohtia ja olosuhteita, on ajanut myös viljelijöiden kohdalla jatkuvaan lisääntyvään sääntelyyn. Se on aiheuttanut energian ja lannoitteiden hinnannousua. Kuinka moni jaksaa näiden kustannuspaineiden alla, Essayah kysyy.

– Ruuantuotanto on maatalouden tärkein tehtävä. Nämä erilaiset oheistavoitteet tulevat vasta sen jälkeen, Essayah painottaa.

Katsele vaaliavauksen Live-striimi jälkikäteen!

Merja Eräpolun juontamassa live-lähetyksessä (nähtävillä KD:n Facebook-sivulla) Tampereen Keskustorilla lauantaina 6. huhtikuuta äänessä ovat KD:n puheenjohtaja, ministeri Sari Essayah ja 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Mika Poutala sekä Kristillisdemokraattien eurovaaliehdokkaista Katriina Hiippavuori, Eija-Riitta Korhola, David Pettersson, Ann-Niina Turunen ja Matti Heikkinen.

eurovaalit 2024

Tampereen KD-kansanedustaja Sari Tanus oli tapaamassa kotikaupungin väkeä Keskustorilla. (Kuva Viljami Haavisto)

eurovaalit 2024

– Haluamme palauttaa EU:n vahvojen kansallisvaltioiden yhteenliittymäksi. Ei liittovaltiota, KD:n eurovaaliehdokas Katriina Hiippavuori muistuttaa. (Kuva Viljami Haavisto)

 

Ylös